Gästbok

Tack för att du besöker vår hemsida! Hoppas den kan vara till glädje. Är du också fiskesugen och tycker att du skulle vilja besöka platserna där vi fiskar? Lämna då ett avtryck här eller ring någon av våra medlemmar! Finns alltid plats för nya fiskevänner hos oss.

Flytta/placera pratbubblan på bilden med musen

Skriv text till din pratbubbla

Shape:
 
Skrivet av Pelle M, den 19. mar, 2014
Skit fiske på er som åker till strömhult var försiktig med whiskyn Hälsngar Pelle
E-post:
Skrivet av CLIFF, den 23. dec, 2013
GOD JUL O ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR CLIFF
E-post:
Skrivet av Jimmy, den 23. dec, 2013
Halloj Gubbs,
Önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi ses 2014 och må väl/Jimmy
E-post:
Skrivet av pelle, den 21. dec, 2013
God jul och ett gott nyttår önskar Pelle alla i fiske gänget
E-post:
Skrivet av Per Malmros, den 23. nov, 2013
Tack för ett trevigt fiske år längtar till nästa spöviftar säsong
E-post:
Skrivet av Tore Elofsson , den 21. nov, 2013
Tack för alla trevliga turer som jag varit med er under året som gått.
Nu väntar jag bara på brevet med alla turerna så jag kan anmäla mitt intresse.
Med vänlig hälsning Tore
E-post:
Skrivet av cliff, den 16. nov, 2013
tack för ett trevligt fiske år.
E-post:
Skrivet av Jess, den 31. okt, 2013
Hej Mats
Jag tycker att turerna se bra ut men har en önskning kan inte Strömhult(augusti) och Ekemölla(mars) byta månad. Varför: får vi samma sommar som de 2 sista åren med varme och inget regn så blir fisket trögt i Strömhult speciellt i strömmen som de har varit de sista åren. När vi var i Ekemölla hade vattnet sjunket ca 1 meter och vad jag förstod på Johan så kommer vattnet underifrån.
Jag tror att vi får bättre fiske i Ekemölla i augusti.
Om man skall vara 10 – 12 per fisketur skall du ställa frågan var går den ekonomiska gränsen. Vi säger att alla fiskecampen höjer till 12000 kr och vi är 10 st blir de 1200 kr per person är vi 12 st 1000 kr per person. Blir vi bara 8 st 1500 kr per person. Jag ser inga problem att vara 12 på våra turer om alla sköter sig och följer dom regler som finns i klubben.
Skrivet av Jess, den 18. okt, 2013
Okey Mats du behöver inte be om ursäkt, jag såg de ur en annan vinkel. de är klart om de finns intresse här om våra turer så fortsätt du bara
Skrivet av Mats Hallqvist, den 18. okt, 2013
Nybrostrand 20131018

Hej!

Detta är ett svar till Jess på hans inlägg innan detta.

Jess, jag har vid ett flertal tillfällen bett er att skriva in här på vår hemsida om ni är ute och fiskar något utanför Whiskeyflugorna.

Jag har inte fått in mycket av er, så när jag nu såg detta fina och härliga inlägget från dig om er tur med Sveas Fiskeklubb så kunde jag inte låta bli att lägga in det här.

Roligt för oss andra att läsa om fler fisketurer än dom som vi åker på. Det behöver inte bara vara flugfiske.

Om det nu är så att du tycker detta var ett fel beslut av mig så tar jag naturligtvis bort det från vår hemsida och kommer inte att lägga ut något här som ni har skrivet i ett annat forum!!

Ber om ursäkt om jag har trampat någon på tårna!!!

Mvh Mats Hallqvist / Whiskeyflugorna.
E-post:
Skrivet av jess, den 17. okt, 2013
Mats varför har du kopierat mitt inlägg från face Book och lagt in de här? De är en fisketräff med en annan klubb, jag har svårt att förstår varför.
Skrivet av Jimmy, den 17. okt, 2013
Halloj,
Härligt att läsa dina reseberättelser Mats, tack för en trevlig tur i Mieån med bra fiske och härligt sällskap.
Ses snart igen
Jimmy
E-post:
Skrivet av Jess Rasmussen, den 11. okt, 2013
Återigen har vi haft en trevlig fisketräff med många skratt som igår i Trollemölla. Vi träffades på parkeringen klockan 7.00, vi hälsade på varannan och snackade lite skit.

Vi gick till Ljugarstugan och hälsade på Per, någon började redan då att grilla korv men jag nämner inga namn. Jag drog klubbens regler som är enkla och till sist drog vi lott om platserna.

Per berättade lite om hans regler. Jag kan tycka de är så skönt och se att alla kopplade av och inte stod som en sprätt höna för att komma ut och fiska.

Jag vill tacka alla medlemmar o gäster för er inställning som är att umgås, att hjälpa varannan och att följa klubbens regler.

Fisket då undra ni säkert, ja vad skall man skriva, jag tycker inte att det är bra att 3 av 12 gick bom men de händer tyvärr ibland.

Vi fick 25 regnbågar och största var på 6,5 kg,
Vi fick 4 st 6 – 7 kg, 3 st 5 – 6 kg 11 st 4 – 5 kg 3 st 3 – 4 kg 2 st under 3 kg.

Vi fångade på alla möjliga flugor och mönster från egna påhittade till små nymfer.

Jag kan också tillägga att fiskarna hade fenskador, men dom gav en mycket bra fight ändå, backingen blev luftad flera gånger och vi tappade säkert över 10 regnbågar.
Skrivet av Johan Threms, den 7. okt, 2013
NU SKALL VI REDA UT BEGREPPEN!!!

Det finns allt för många förståsigpåare (speciellt flugfiskare) som med en snabb expertblick kan avgöra vad fenskadad fisk beror på. Därför vill jag nu en gång för alla reda ut lite begrepp runt skador på fenor på odlad Regnbåge, som man ofta ser i Put & Take vatten.

Vi säger ofta så där lite slarvigt att ”fisken har fått svampangrepp” eller ”odlaren klipper fenorna” eller ”de har skadats när de skaver mot isen”, men fullt så enkelt är det inte.

1. Fiskars fenor kan drabbas av en mängd olika sjukdomar; Blödningar i fenorna och vid fenbaserna tyder på bakterie- eller virusinfektioner. Blodiga fenbaser har traditionellt betraktats som ett symptom på furunkulos men kan även förekomma vid andra infektionssjukdomar och vid syrebrist. Om bakterier angriper fenorna uppstår fenröta, fenornas kanter blir vita och mjukdelarna förstörs så småningom tills endast fenstrålarna återstår. Vid gasblåsesjuka uppstår det ofta gasbubblor på fenorna. Bubblorna försvinner relativt snabbt om fisken tas upp ur vattnet eller gastrycket återställs varför dessa måste undersökas omgående.

2. Fisk som hålls i täta bestånd har ofta slitna fenspetsar då fiskarna nafsar på varandra. Speciellt på ovankanten av stjärtfenan som skadas när pelletsen dalar mot bottnen och fisk som befinner sig vid ytan hugger neråt efter pelletsen och då samtidigt kan skada/bita annan fisk. Detta händer speciellt vid täta bestånd i odling, vid maskinell matning på samma ställe och alltid matning vid samma tidpunkt. Fisken lär sig rutinerna och blir väldigt aggressiv vid matningen eftersom den slåss om maten – de allra flesta fenskadorna man ser på odlad fisk beror på täta bestånd.

3. När fisken går i lek kan hannarna bli aggressiva och med ett naturligt beteende jagar de annan fisk och biter bl.a. på fenorna.

4. Men fiskens fenor kan också ha fångstskador från nylonrep och nylongarn i not och håvar. Detta kan t.ex. uppstå när odlaren skall ”nota in” fisken i odlingsdammen innan leverans, eller när man lyfter upp fisken i jättehåvar (4 meter breda) eller när man lyfter upp fisken med håv från tanken på leveransbilen vid isättning. Dessa skador är lätta att känna igen och är väl avgränsade på t.ex. stjärtfenorna (se bildexempel – Dan´s Regnbåge på 6,3 kg).

5. Det är fel att tro att skador på fiskens fenor beror på att de skrapar mot isens undersida – så är det inte!

6. Det är fel att tro att odlaren klipper fenorna på fisken – så är det inte!
Däremot, som ett sätt att skilja mellan odlad respektive skyddsvärd vild laxfisk, så får varje år hundratusentals lax- och öringssmolt fettfenan bortklippt före utsättning i älvar och sjöar.

Vi kan sammanfatta det hela genom att säga att det i princip är helt omöjligt att fiska i ett Put & Take-vatten som har fiskar som till 100 % är felfria – faktiskt är det också omöjligt även i vilda bestånd. Däremot kan Put & Take-stället noga välja sina leverantörer och jobba med dom så att en så stor andel fiskar som möjligt skall vara befriade från fenskador eller i alla fall ha så lite skador som möjligt!!!

Johan Threms
Ekemölla Sportfiske
Skrivet av Jess Rasmussen, den 7. okt, 2013
Vi anlände till Ekemölla på fredags eftermiddag och Johan kom fram och hälsade oss välkomna.

När de hade gått en timme så checkade vi in i stugan som var i kanon skick. Efter att vi var klara med stugan så gick jag och André en runda runt sjöarna.

Dom såg mycket intressanta ut med olika vikar av avsmalnande kanaler och till sist så såg allt så naturligt ut.

När vi kom tillbaka frågade Johan om vi inte skulle grilla en regnbåge? men vi fick fånga den först! Han hade ett spö ståendeoch vi provade 4 -5 kast var och ni kan gissa vem som fångade en regnbåge på 3,9 kg?

På kvällen grillade vi regnbågen och korv och hade en mycket trevlig kväll. På lördags morgon träffade vi alla klockan 6,30 som var inbjudna till Ekemölla. Fisket var otroligt bra hela dagen.

Vilken kämpar glädje fisken hade och ovanpå det så var formen på fisken kanonbra. Jag lyckades att fånga 7 regnbågar och behöll 1 på 3,5 kg enligt reglerna. Mitt intryck är bara positivt om Ekemölla! Vi i Whiskeyflugorna kommer säkert att åka dit flera gånger.

Tack Johan för en trevlig fiskeupplevelse.

Senaste kommentarer

04.12 | 10:57

Halloj Conny!! Vi fiskar i Trollemölla nu på fredagen den 7 December. Plats finns om du vill hänga på?

...
04.12 | 08:15

Hej ,Mats när går turen till Trollemölla ? och finns det ev en plats över,mvh Conny Fridell Andersson i Partille.

...
13.03 | 19:14

Hej skulle vara intresserad av att bli medlem i er klubb

...
30.11 | 15:42

Innan jag åkte hem så kollade jag av anläggning och fann ett loop spö inne vid vindskyddet. Vem saknar det? Kontakta mig gärna 0761009292 . // David

...
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS