Fångstjournal
Måndagen den 11 november
Torsdagen den 30 April
Halloj fiskevänner!

Det har kommit in 2st inbetalningar till Norrefors/Mieån den 22-23 Maj som inte är märkta med vem det är ifrån!! Den ena är på 2400:- och den andra är på 1200:- Jag kan tyvärr inte bocka av er som har betalt detta här på hemsidan. Det är av mycket stor vikt att ni skriver vem det är ifrån när ni betalar!

Sen saknar jag även en del inbetalningar till Trollemölla den 28-29 Maj!! Det är viktigt att vi betalar in i tid så att fiskecamperna får inbetalningen i tid av oss! Nu är vi sena med inbetalningen till både Norrefors/Mieån & Trollemölla. Detta måste vi bli bättre på!
Söndagen den 22 Mars
Då var det dags för Whiskeyflugornas premiär tur för år 2015. Den går av stapeln till Camp My Fly / Ekdala Strömfiske. Skall bli fantastiskt roligt att fiska på Tommys fina anläggning och lura en och annan ADHD fisk till hugg! 

Vi samlas kl 17.30 och lastar in våra saker för att sen tillaga en god middag i glada vänners lag. Det blir även snacks och en och annan Single Malt på kvällen samt byteshandel av div flugor och en och annan skröna. 

Frukost finns tillhanda på tisdags morgonen och på dagen tillagar vi Pytt i Panna med ägg och rödbetor. Väl mött imorgon på Camp My Fly / Ekdala.
Onsdagen den 21 Januari 2015
Hej alla spöviftare!

Nu är  äntligen breven på väg till er alla fiskesugna gubbar. I år är ni 67 gubbar som slåss om dom heta platserna till våra turer.
Som ni säkert vet så är vi även i år bara 10 gubbar per tur utom till Norrefors/Mieån, Ljungskula och Ekdala där vi kan vara 11 per tur.

I år har vi 12 bokade turer så dom flesta av er kommer säkerligen att få en plats på någon av turerna. Som vanligt så är Trollemölla och Strömhult dom turerna som är hetast och fylls först. Får man inte plats på någon av dom turerna så har man ju även möjlighet att följa med på någon av dom andra turerna.

Det är av stor vikt att vi fyller dom turerna vi har bokat för att kunna behålla vår bokning där även nästa år. Det går inte att bara fylla upp dom så kallade grädde turerna till Trollemölla och Strömhult på vår och höst! Jag vet att man vill ha stor fisk på kroken och så kallat få valuta för summan man betalar för en fisketur. Men då tycker jag att man har missat lite av tjusningen med flugfisket och att träffa nya bekantskaper.

Sen undrar jag hur vi gör om en tur endast har blivit uppbokad av 8 - 9 gubbar och då alltså inte fulltecknad? Slänger vi upp någon hundring till per gubbe så att vi kommer iväg eller bokar vi av den aktuella turen? Vad tycker ni?? Det kan ju vara så att någon av dom gubbarna på den aktuella turen bara har lyckats att boka den turen och då vill man ju gärna fiska!

För att allt skall fungera i år är det av stor vikt att man betalar sin bokade tur i tid! Det går inte att boka en tur och sen boka av den samma när det är dags för betalning. Har man däremot en ersättare för den  aktuella turen man har bokat så går det bra att ersätta med honom/henne istället.

Sen vill jag även att alla skall följa dom enkla regler vi har på våra turer. Nummer ett är att vara en god fiske kompis och dela med sig av sin erfarenhet och tips och inte bara tänka på sig själv för att få fisk! Att följa dom regler som finns på det stället vi besöker. Alla hjälps åt med att hålla i ordning och städa ordentligt efter oss innan vi lämnar stället.

Att hålla dom pauser och mattider vi sätter upp på den aktuella turen och även hjälpa till med olika uppgifter som behövs runt måltiden. Att följa den kvoten på antalet fisk man får ta slaviskt! Har man haft den stora lyckan med att få full pott så är fisket slut och man packar ihop sin utrustning. Rensning gäller efter varje fångad fisk och man lämnar fångstplatsen till någon annan.

Detta är några få och enkla regler som är lätta att följa för allas trevnad. Sen gäller sunt förnuft överlag och vara en bra kompis vid vattnet och vara rädd om naturen. Så nu landar snart brevet i er brevlåda och jag ser framemot ett samtal från just dig och jag hoppas du skall få någon trevlig tur med oss i Whiskeyflugorna. Så får du inte plats på just den aktuella turen du hade tänkt dig, boka då en annan vet jag. Den turen kommer att bli minst lika rolig och bra som den du hade tänkt dig. Det lovar jag dig. Vi ses vid vattnet! 

  Mats Hallqvist.


Onsdagen den 12 November

Halloj fiskevänner!

Då var det dags nu på Torsdagen den 13/11 för årets sista bokade fisketur, som går av stapeln i Trollemölla. Som en del av er säkert vet sedan innan så är Olle Persson inte med på denna turen på grund av sjukdom. Han har ju som bekant varit sjuk en tid men ändå kämpat på så gott han har kunnat på tidigare turer!

Vi träffas som vanligt på parkeringen vid 07.00 - 07.10 och avnjuter en eller två goda Lundaknakar som Jimmy denna gången har anförskaffat till oss. Detta är ju normalt Olles uppgift att sköta, som han med all säkerhet kommer att fortsätta med även nästa säsong.

Glöm inte att ta med det goda humöret och käk & dricka till dagen. Det har fångats en hel del stora fiskar under dom två senaste veckorna i Trollemölla och vi hoppas att det håller i sig när vi anländer på Torsdagen. Många av oss har ju sitt personliga rekord i vikt på Regnbåge från just Trollemölla.

Jag kommer att ha en låda fryspåsar med mig om ni behöver handla? Dom kostar 2:- stycket och är extra långa och kraftiga. Som vanligt så är vi 10 man som sluter upp på denna turen och dom är. Mats H, Jimmy S, Anton S, Pelle M, Cliff L, Thore E, Jörgen N, Anders S, Jess R och Andre E. Väl mött I Trollemölla den 13/11.

Fredagen den 18 April
Halloj gubbs!!!

På Söndagen den 27 April skall några av oss i Whiskeyflugorna köra och besöka Sireköpinge Sportfiske, det är gamla Beckamöllan. Anledningen till detta är att vi eventuellt skall arrendera detta som vårt eget klubbvatten.

Det ingår en stor damm med regnbåge och öring i samt båt och ett stort hus. Det finns även rensbord, vindskydd, grillplatser och brygger som är byggt i fjor och året innan.

Om man vill vara med om detta så kommer det att kosta ca 400:- - 500:- per gubbe och månad. Har man inte råd ekonomiskt så kan man istället hjälpa till med att klippa gräs och vass, snickra på bryggor, hus och vindskydd samt måla och sälja fiskekort till allmänheten.

Vi måste naturligtvis låta allmänheten få möjlighet att besöka oss och fiska så att vi får in pengar till arrendet. På så sett kan vi hålla ner vår egen arrende kostnad. Leverantör av fisk till oss kommer att bli Tommy Svensson som idag driver Ekdala och Norrefors.

Det är inte hugget i sten att vi kommer att arrendera Sireköpinge, utan allt hänger på om vi kan komma överrens med Hans som idag äger det och även Sireköpinge Säteri. Vi träffar honom den 27 April.

Men det hade varit bra om ni redan nu kunde meddela mig om ni vill,orkar,kan och har råd att vara med om detta. Ju fler vi blir ju bättre och billigare blir det per man och månad. Samt ju fler vi blir som kan jobba och sköta anläggningen ju lättare blir det att driva den.

Så vad säger ni gubbar? Är detta något som ni känner för att genomföra och bedriva?? Hör av er till mig om svar, antingen om ni ringer mig eller mejlar. Tacksam för svar snarast. / Mats Hallqvist.

0411 - 21 10 07

072 - 280 45 85

mats.hallqvist@sysav.se


Måndagen den 3 Mars 2014
Halloj gubbar!!!

Det har tyvärr blivit en ändring av datumet till Trollemölla den 29 Maj. Det blir istället den 30 Maj! Hoppas att ni kan då istället? Det är jag som inte har varit uppmärksam när jag bokade årets turer dit!! Man behåller samma vecka och dag men datumet blir annat kommande år!!

Turen dit i Maj förra året var en tur med övernattning, alltså Torsdag till Fredag och vi fiskade Fredagen. När jag bokade i år och gjorde utskicket till er så hade jag ännu inte fått dagarna av Per men gjort rätt med att ta samma vecka och dag, men annat datum. Dom tre andra turerna blev rätt!!

Men jag glömde att det var en tur med övernattning och fiske dagen efter!!!! Alltså på Fredagen den 30 Maj och inte Torsdagen den 29 Maj!!!! Jag kan inte mer än be om ursäkt för detta felet och jag hoppas att ni kan på Fredagen den 30 Istället?!

Onsdagen den 13 November
Då har man packat det sista inför turen till Trollemölla imorgon. För varje flugask som blev färdig drack man en god Äppelglögg från Sövde Musteri som naturligtvis var lite extra spetsad.

Det känns lite vemodigt att det är den sista bokade turen för i år, men snart är det Februari månad och dags för havsörings fisket i Nybroån. Tore Elofsson var och fiskade i Trollemölla idag men gick tyvärr bom!

Det var första gången som han gick bom i Trollemölla! Han sa att dom var tolv man som fiskade och fyra man gick bom! Det kom upp 13 fiskar på åtta man och den största vägde 9,7kg!!

Nu är det inte vikten och antalet som är det viktigaste utan sällskapet, grillningen, drycken och samtalen som är viktigast. Väl mött imorgon vänner kl 07.00 på parkeringen.
Måndagen den 11 november
Onsdagen den 30 Oktober.
Halloj i stugorna!

Nu är det snart dags för vår sista tur för året och det känns vemodigt. Men det är snart dags igen för vår första tur 2014 och den är tänkt att bli i Ekemölla.

Det finns nu en mapp som heter Fisketurer 2014 och där kan ni se och följa hur turerna under 2014 kommer att ta form. Ni får mer än gärna komma med förslag på andra turer och ställen och kommentera dom som jag ordnar.

En het fråga är om vi även 2014 skall vara 10 man eller fler eller mindre per tur?? Till Kraddsele blir det som vanligt max 4 man. Kommentera nu vad ni tycker innan alla turerna är bokade av mig. Ha det gott och skitfiske på er resten av året! / Mats.
Torsdagen den 17 Oktober.
Halloj Gubbs!

Då sitter man här dagen efter den härliga turen till Mieån med många fina minnen. Vi hade ju bokat där istället för Klavreström som just nu sköts väldigt dåligt enligt ryktena från många. Och vi hade en jäkla tur att Tommy på Camp Mayfly inte hade dom två dagarna uppbokade som vi hade bokat i Klavreström.

Vi samlades kl 17.30 i stugan där Henrik från Danmark redan fanns på plats, för han hade även fiskat där dagen innan. En riktigt trevlig man som helt klart kommer att fiska mer med oss framöver i Whiskeyflugorna.Nu kom ju inte riktigt alla i tid för en del valde en extra rundtur i skogen och närområdet kring Mieån/Norrefors. Anders och Jimmy med söner tyckte nog att dom behövde se lite extra natur,men då tycker jag att dom skall passa på att göra det när det är ljust ute!

När alla väl var på plats så intogs det en del tilltugg och en och annan god whisky slank ner. Senare på kvällen slogs tv på för vi skulle ju se när vårt kära landslag spöade Tyskarna i VM kvalet i fotboll. Men det vet vi ju alla hur det slutade.

Det spred sig en liten panik när Anton kom tillbaka efter sitt toalett besök och utropade att toalettpappret var slut!!! Efter lite mobilsamtal så kom Johan nätt joggandes från huset bredvid med ett 8 packs toalettpapper som en räddande ängel!! Tack för god service.

På morgonen när vi vaknade så låg spänningen och förväntan tjock i luften om hur fisket skulle bli under dagen. Det tacklades och snackades om vilken fluga som var hetast. Själv drog jag på en båge i första kastet och den högg på en orange zonker. Vikten var 2,8 kg och den gav en riktigt bra fight.

När den kom upp så förstod jag varför, helt blank och silvrig med en stjärtfena man sällan ser! Jag tänkte direkt att detta måste vara en av Tommys ADHD fiskar från den nya stammen som han har tagit fram. Om det var det så har han verkligen lyckats fullt ut.

Vi tog många fiskar som såg ut som denna, allt från 1,8 kg och upp till 5,5 kg. Det togs även en del av den gamla stammen och dom var i lekdräkt nästan allihopa och stjärtfenorna var skadade. Även denna tur så hade vi bettat om största fisk och den vann Kevin på  4,7 kg. Grattis Kevin!! Vi körde tävlingen till kl 15.00 och efter det kom det upp större.

Sammanlagt tog vi nästan 100 kg fisk på tio man och då gick även en man bom tyvärr! Antalet var 27 fiskar och snittvikten blev hela 3,7 kg! Det var länge sedan som Mieån levererade i denna klassen. Det roliga var att Kourosh som är lite av en nybörjare fick full pott!! Tre veckor innan turen med oss fiskade han med ett gäng som kallas Sveas fiskeklubb och då gick han bom. Nu vet han vilken gäng han skall välja framöver!!

Så Tommy skall ha ett stort beröm för mycket god service, välskött anläggning, boende och framförallt för den perfekta fisken!!! Grattis till den nya stammen regnbåge!! Nu hoppas vi bara att det regnar mycket där uppe eller att kommunerna kommer överens och släpper på vattnet till Mieån.

Vi kommer helt klart att besöka Camp Mayfly i Norrefors nästa år igen, var så säkra. Tackar även alla er andra som gjorde denna turen till en fantastisk och rolig tillställning. Väl mött vid ett vatten nära dig!


Måndagen den 14 Oktober
Halloj spöviftare!

Imorgon är det dags för en höst tur till Mieån/Norrefors där vi skall testa Tommys nya stam av AdHd fiskar!!! Dom som har varit där innan säger att det är rena turbo fiskarna!!

Vi samlas 18.00 i stugan för lite tilltugg och några goda Single Malts och skitsnack. Antalet gubbar som åker iväg är 9 st och där uppe ansluter den tionde gubben från Danmark. Kourosch kör själv från Göteborg.

Glöm nu inte käk till kvällen och till onsdagen samt era goda drycker. Köket i stugan är fullutrustat. Packa även ner ett glatt humör och så får vi även hoppas att Kurt inte glömmer sina rullar denna gången?! Väl mött i Mieån och kör försiktigt!

 Mvh Mats Hallqvist.
Måndagen den 30 September
Tjenixen gubbar!

Idag har jag bokat fiske för oss i Mieån Onsdagen den 16 Oktober istället för Klavreström. Vi träffas i stugan på Tisdagen den 15 Oktober. Vi var alla eniga om att INTE lägga ner vår tid och pengar på Klavreström eftersom det sköts så dåligt just nu! 

Kan bara vara ett rykte av besvikna fiskare, men det är så många som har något negativt att säga om Klavreström just nu så vi chansar inte!

Nedan följer lite information om Mieån för er som inte har varit där innan, gå gärna in på deras hemsida och titta runt.Skriver även här att vi får tidigast tillträda stugan kl 19.00 Tisdagen den 15 Oktober. Väl mött i Mieån!   http://www.campmayfly.se


Fiskeregler - Norrefors 


Det är endast tillåtet med konstgjorda beten - powerbait, räka , mask mm är strängeligen förbjudet.
Flugfiskande äger rätt till återutsättning av fisk då fisken ej lämnar vattnet.

Bokningar med konferens på programmet kan också tillåtas spinnfiska i dammarna, allt spinnfiske i ån är strängeligen förbjudet.

 

I de fall som tjuvfiske uppdagas upphör omedelbart allt fiske för samtliga deltagare i detta arrangemang, den tjuvfiskande personen stängs omedelbart av från vattnet, ingen återbetalning ges.

 

Inget fiske får påbörjas innan avgift är erlagd.

 

Fisketider:

Mars - April    ankomst 19.00 dagen innan fiske 07.00 - 18.30 eller mörkrets inbrott

 

Maj - Augusti ankomst  18.00 dag ett         fiske 19.00 - 22.00

                                           dag två        fiske 06.00 - 15.00

 

Sept- Dec      ankomst  19.00 dagen innan fiske  07.00 - 18.00 eller mörkrets inbrott

 

I de fall det är mörkt så får ej fiske påbörjas eller fortskrida.

 

Den sluttid som angivits innebär att fiskrensning samt avfärd skall vara avklarat senast denna tid stugorna skall vara städade minst 2 h före fisketidens slut.

Utebliven städning debiteras oavkortat med 1000 kr.

 

I de fall det uppstår förhinder och det tyvärr ej går att  genomföra arrangemanget så gäller följande regler:

Avbokningar mindre än 60 dagar innan arrangemanget renderar oavkortat i 50 % av planerad arrangemangskostnad, skulle avbokningen ske de sista 30 dagarna så resulterar detta i full uttagen avgift för arrangemanget.

 

Dessa regler kan verka stränga dock är de nödvändiga då de tillkommit pga av det förekommit.

 

Hjärtligt Välkomna

Camp Mayfly - Norrefors

Tommy Svensson

 


Prislista Camp Mayfly - Norrefors

 

 

2012:

Pris per dygn inkl moms 10 800:- för 12 personer

I priset ingår trivsamt hus med 12 sovplatser (tag med 3-delat lakanset), allrum med TV, kök med tillbehör, toaletter, dusch, fiske samt fyra fiskar!

 

2013:

Pris per dygn inkl moms 10 800:- för 12 personer

I priset ingår trivsamt hus med 12 sovplatser (tag med 3-delat lakanset), allrum med TV, kök med tillbehör, toaletter, dusch, fiske samt fyra fiskar!

 

 

För information och bokning:

 

Camp Mayfly - Norrefors

Tommy

 http://campmayfly.se//hosts/340/hitta-till-norrefors.jpgSöndagen den 29 September
Godkväll spöviftare!

I veckan fick jag en inbjudan från Ekemölla Sportfiske och Fiske & Fiskar som skall ha VIP fiske lördagen den 5 Oktober i Ekemölla Sportfiske. Det bjuds på fika och grillat på dagen samt fiske från 07.00 till mörkrets inbrott och man fick behålla en fisk och sen var det C&R som gällde.

Fiske & Fiskar och deras leverantörer visar nya produkter och svarar på frågor och man får prova, testa deras produkter under dagen. Tyvärr så är jag upptagen den dagen med kalas men jag tyckte att någon från Whiskeyflugorna måste representera oss där den dagen.

Lotten föll på Jess Rasmussen och Andre Ericsson som sticker upp där på fredagen den 4 Oktober så är dom på plats när det drar igång. Dom sover över i en av dom tre stugorna som finns där.Detta kalaset är helt gratis och min förhoppning är att detta stället kan vara något som vi kan besöka nästa år??

Önskar Jess och Andre en bra dag på Ekemölla Sportfiske och skitfiske på er!!
Söndagen den 29 September
Hej igen flugvänner!!

Nu är det snart dags att åka till Klavreström den 15 - 16/10 för fiske i damm och strömmen. Men nu är det så att ett väldigt stort problem har dykt upp!! Det är så att det har kommit till min kännedom att Klavreström sköts väldigt dåligt just nu!!! Vikten på fisken är mycket, mycket låg och endast ett fåtal med hög vikt kommer upp!!!

Området sköts inte och strömmen håller på att växa igen och rens platsen är under all kritik!!! Innälvs tunnorna töms inte ibland på flera veckor och bara ibland fungerar det rinnande vattnet!!!! Det skrivs just nu mycket på olika fiskeforum om den dåliga skötseln i Klavreström och många bokar av sina turer där!!!!!

Vi får ta oss en stor funderare om vi verkligen skall lägga 8 timmars bilkörning dit och hem och betala 1000:- per gubbe för fisket?? Annars försöker jag boka ett annat fiske till oss på samma dagar som i Klavreström. Det finns ju Mieån, Ljungskula, Sunnedamm,Ekemölla, Bondemölla, Trollemölla och Strömhult att höra med. Nedan följer lite om vad andra flugfiskare tycker om Klavreström just nu. Tackar Jess för att han har snappat upp denna informationen!
SÖNDAGEN DEN 8:E APRIL 2013

Klavreström den 18/3

Vi var och premiär-fiskade i Klavreström den 18/3. Jag kommer inta att skriva så många rader om detta eftersom det inte finns så mycket nytt att skriva om. Det var bra medelvikt på fisken och det var hyfsat många fiskar krokade ca 2,2st/fiskare men ojämnt fördelade, jag tror att det var 3-4 st som gick bom vilket är ovanligt. Tyvär var kvaliteten på fisken undermålig. Jag kan köpa att en del fisk är dålig som har gått där hela vintern, men det var alldeles för många sådana för att det ska vara ok. Med andra ord var allt som vanligt halvtaskig fisk och ingen grill värd namnet och utan tillgång till toalett, så betyget blir fyra av tio. Med andra ord inte prisvärt :-(


LÖRDAGEN DEN 21:E SEPTEMBER 2013

Vilket jävla svineri!!!

Hej På er fiskevänner! Det var ett tag sedan jag skrev här, men nu är det dags igen. Vi var i Klavreström i fredags och fiskade. Jag var tveksam att åka dit men jag tänkta att va f-n jag ger stället en chans till dum som man är. Vi landade 2 stora bågar en på 4,8 kg och en på 5,1 kg och en drös på mellan 0,2 kg-2,2 kg. Dom allra minsta förklarar Jonny med att dom kommer från fiskodlingen som ligger granne med Jonny's anläggning,  detta påstående kanske är sant vad vet jag. En sak som vi dock ej begriper är att Jonny bestämt hävdade att han inte satt ut fisk mindre än 2,2 kg, och ÄNDÅ drog vi upp ett helt gäng mellan 1,5-2,0 kg. Dessa kommer väl ändå inte från fiskodlingen eller???

Är det så att det är någon mer som sätter ut fisk i vattnet Jonny??? i så fall är det ju bara att tacka och ta emot. Säg för helvete till oss att du har satt ut mindre fisk till oss, det tål vi men vi accepterar inte att du är oärlig mot oss, vi VAR kunder till dig och kunder ska man vara rädd om. Men det absolut jävligaste denna dag var ändå den obefintliga rensplatsen. Någon grisigare rensplats har jag aldrig varit med om. Det luktade som om tunnorna med fiskrens hade stått där sedan i våras och stanken var fruktansvärd, man var tvungen att gå ner mot dammen för att kunna rensa sin fisk, FY SATAN VILKET JÄVLA SVINERI, och detta betalde vi för, som tur väl var va detta sista gången för min del. Den lilla ström fåran nere på skrotupplaget håller dessutom på att växa igen med ett medeldjup på 0,7m och det sätts bara ut fisk i tre poler verkar det som. Det är väl för jobbigt att göra fisket lite mer attraktivt för kunderna genom att sätta ut fisk i fler poler. Nej detta är absolut den sämsta put&take anläggningen jag har varit på. Vilket dagskort i vilken dypöl som helst är värt mer än detta skämt. Jag hade tänkt att ta med min Son denna dagen, tacka faan för att det inte blev så han hade fått helt fel bild av hur sån't här fiske ska vara.  Det ska till en närmast osannolik uppryckning för att jag ska doppa min fluga här igen. Jag tror på ett ägarbyte.

Skit fiske på er

Söndagen den 29 September
Hej flugvänner!

Nu sitter men här tre dagar efter höstpremiären i Trollemölla och man vill bara dit igen. Vädret var fantastiskt och bemötandet av värden Per var kanon och gänget var på ett underbart och humoristiskt humör. Men det bästa av allt var själva fisket, huggvillig och stridbar båge med mycket hög medelvikt.

Det började som vanligt med att vi träffades på parkeringen 07.00 där vi åt den obligatoriska Lundaknaken som Olle hade fixat. Efter det var det marsch till Ljugarstugan där Per väntade på oss och Olle lämnade över 30st Lundaknakar som Per hade beställt!

Det blev sedvanligt snack och kaffe i Ljugarstugan och Kurt fick information av Per om vilka regler som gäller i Trollemölla eftersom Kurt var den ända som inte hade varit i Trollemölla innan. Det tacklades och flugvals snacket var igång och det lottades även om utgångs ordningen med hjälp av kortleken. 

Det satsades även 20:- per gubbe för största fisk som skulle avslutas 11.30 då vi håller vår obligatoriska paus i 1 timme så att vattnet får vila.

Fisket startade mycket trögt och endast två fiskar hade landats efter 1 timmes fiske och det är mycket ovanligt i Trollemölla på hösten. Svaren på detta var att Per hade sett fel i bokningen och satte ut fisk tisdags kväll för fiske på onsdagen, men där var inget bokat på onsdagen så fisken fick gå ett extra dygn i dammarna innan vi kom dit.

Andra orsaken var att det hade regnat väldigt lite under en lång period och dammarnas vattennivå hade sjunkit med 20 - 30cm under normal nivå. Fisken stod långt ute i båda dammarna och tjurade eller på skogssidan i dammen vid Ljugarstugan.

Dom två första timmarna fiskades det mest med streamers som bl.a masken, zonker och igeln. Efter det var det bara nymfer både med och utan guldhuvud som gällde Det fångades fisk på nymfer i krokstorleken 12 - 18 trotts den stora medelvikten!

Det fångades 21 st fiskar med sammanlagda vikten 96.6kg och en medelvikt på fantastiska 4,6kg!!! Tyvärr så gick en man bom och en gubbe fick sin första och ända fisk 20 minuter innan fiske tiden gick ut, men skam den som ger sig!! Största fisk tog Mats och den vägde 6,3 kg.
Grattis Mats!!

Ett annat problem som vi stötte på var att det var många, många fiskar som hade fenskador!!! Detta har vi aldrig stött på i Trollemölla innan och en del av oss har då fiskat där sedan 1970-talet!!! Vi skall dit igen i November så vi hoppas att detta då har rättat till sig. Pelle fiskade med sitt nya spö,rulle och lina som han fick av oss i 60 års present och han var hel nöjd med utrustningen!! Nedan följer fångstrapporten.


 Mats:          6,3     5,4     5,9      4,7 

 Olle:           2,6     5,8

 Cliff:          6,1     5,9     5,0

 Anders.S:   1,8     5,4

 Anders.G:  4,4

 Jimmy:       5,6     4,5     5,1

 Anders.C:  4,5     4,4

 Jörgen.      4,8     5,2     4,4 

 Kurt:          3,2         


Torsdagen den 8 Augusti
Halloj Gubbar!!

Nu är det snart dags för Augusti turen till härliga Strömhult igen! Vi fiskar kväll/morgon den 14 - 15/8.
Som vanligt vid denna tiden på året,så är det torrfluga och nymfer som går bäst.

Vi får hoppas att värmen som har varit en längre tid inte skall påverka vårt fiske negativt. Det ryktas att det fångas mer öring än regnbåge för tillfället i Strömhult.

Vi träffas kl 15.00 den 14/8 och fisket börjar 16.00 och som vanligt så har vi en paus för mat och dryck intag samt socialt umgänge.Glöm inte att ta med något att äta på kvällen och morgonen.

Som vanligt så träffas vi innan på Spånstad Grill & Kiosk i Åleden för en god bit mat. Vi hade tänkt oss att träffas där vid 12.30 - 12.45 den 14/8. Adress dit finner ni under mappen Fiskevatten & Butiker här på hemsidan. Ring gärna runt till varandra och försök att samåka så gott det går. 

Vi skall även gratulera vår andra 60 åring i gänget denna dagen/kvällen! Det är nämligen Per "Pelle" Malmros som fyller 60!!! Väl mött i Strömhult och glöm inte att packa ner kvällsdrycken och det goda humöret.

Tisdagen den 14 Maj
Hej alla spöviftare!

Nu på fredagen den 17 Maj är det dags för er som har bokat turen till Ljungskula att besöka den samma! Jag har fått en del frågor angående turen dit, så här kommer en del svar till er på dom.

Fisket börjar 08.00 och till senast 19.00. På lappen som ni har fått med turerna har jag skrivit samling 07.15 och det är väl lagom om man börjar fiska 08.00?

Parkera era bilar vid gården. Rensbord finns vid vattnet.
Tyvärr finns det ingen kyl eller frys ännu, så ta med frysklampar och kylväskor till era fiskar!!!!
Det finns även en stor grill vid sjön och grillkol ingår.

Även på denna turen har Jess Rasmussen det överhängande ansvaret och jag hoppas att ni lyssnar på honom och sköter ert besök på Ljungskula på ett bra sätt.

Nedan följer lite regler och information om Ljungskula.
Jag önskar er alla ett gott SKITFISKE och ta gärna lite bilder på fisk, fiskegubbar och natur!

Fiskevatten:


Två fiskevatten på totalt 16 000 m2 som får sitt vatten från ett källflöde. Den vackert belägna sjön ligger i en naturlig sänka och är 2,5 meter på de djupaste platserna. Intill sjön finns ett nytt fiskevatten, 3,5 m djupt med kupperad botten. Strandvallarna är gräsbevuxna, lättillgängliga och anpassade för fiske med flug eller spinnspö.


Bekvämligheter:

I anslutning till sjön finns sjöhuset med bänkar, bord och öppen spis, fristående grillplats under tak, utetoalett, rensbord och livbojar.


Fisketider:


Heldag utan övernattning: fiske från kl. 8 fram till senast kl. 19.00 eller till solnedgång


Den sluttid som angivits ovan innebär att fiskrensning, städning ect. är avklarat så att avfärd sker senast denna tid. Vi behöver tiden mellan gästerna för att förbereda inför nästa fiskesällskap.


Catch and release regler:

 • Fisk fångad med spinn/haspel får inte återutsättas.
 • Röding får inte återutsättas.
 • Som flugfiskare äger du rätt att sätta tillbaka regnbåge enl. nedan:
 • Fisken får aldrig lyftas upp ur vattnet. Kroken lossas försiktigt (helst krok utan hulling) med peang eller liknande verktyg
 • Endast oskadad fisk i god kondition (onödigt lång drillning av fisken undviks) får återutsättas
 • Fisk krokad i gälar, ögon eller blödande fisk får inte återutsättas
 • Fisk med tidigare skador eller sjuk fisk får inte återsättas och vi vill gärna se fisken

Regler för fisket:

 • Inget fiske får påbörjas innan avgift är erlagd
 • Har ni bokat anläggningen är det tillåtet att både flug- och spinnfiska
 • Vid dagsfiske för enskilda är det endast tillåtet med flugfiske
 • Alla former av mete är förbjudet
 • Det är endast tillåtet med konstgjorda beten - powerbait eller liknande beten även s.k. doftmedel är förbjudna

Årets största fiskar

3/5 Regnbåge 6,5 kg 

3/5 Storröding 3,2 kg
Måndagen den 8 April
Hej fiskebröder!

Nu är det äntligen dags för vårt premiär fiske! Vår tur till Strömhult i Mars frös ju inne, så jag kan tänka mig att många av er är riktigt sugna på att få svinga era spön i Trollemölla.

På denna turen kommer jag själv inte att närvara på grund av olika anledningar. Kan väl säga att det ligger på det privata och psykiska, som gör att jag inte är med! Jag har bett Jess Rasmussen att ansvara och sköta denna turen och se till så att ni alla trivs och att vi följer våra regler, nya som gamla på denna Trolle turen.

Det är av mycket stor vikt att ni lyssnar på Jess innan ni börjar fiska och att ni följer dom riktlinjer han berättar för er. Det är enkla och sunda regler som är väldigt lätta att följa! Det är bl.a lottning av i vilken ordning man går ut och fiskar, detta gör vi med en kortlek. 

Man går ner och rensar så fort man har landat en fisk. Att inte ställa sig på samma plats igen efter rensning. Inte ockupera en och samma plats en halv eller hel dag. Dela med sig av tips och eventuellt hjälpa till med håvning av fisk.

Hålla gemensam fikapaus på 45 - 60min mitt på dagen. Efter fikapausen går dom först ut  som inte har fått någon fisk  och väljer fiskeplats först! Att avsluta sitt fiske när man är uppe i sin kvot. Detta är enkla regler som jag hoppas att ni alla kan följa för allas trevnad.

Skitfiske på er alla och hoppas ni får en bra dag och ett fint väder. Har ni kamera med er så vill jag att ni tar en del bilder och mejlar dom till mig. Sköt om er!

 Mvh Mats Hallqvist.


Söndagen den 10 Mars
Hej i vintern!

Idag var det ju meningen att vi skulle köra till Strömhult för att fiska där imorgon. Det var ju dags för vårens första tur. Just det, våren var blev den av? Fick i morse besked av Robert i Strömhult att där var riktigt busväder och kallt och sämre skulle det bli! Minus 10-15 på nätterna och 2-5 minus på dagarna!

Detta är ju inget väder man precis önskar sig på ett vårfiske! Det drev isflak i dammen och i strömmen var det fruset längs kanterna och ishinna på dom lugna selen! Efter en massa sms och telefonsamtal till gubbarna tog vi alla ett beslut om att ställa in turen helt!!! Vill tacka Robert för att han informerade oss och att det inte blev något ekonomiskt anspråk på oss.

Nu får turen till Trollemölla den 11/4 istället bli vår premiär tur!! Angående betalningen som ni har gjort till Strömhult så får ni alla pengarna tillbaka. Ni kan mejla eller smsa ert kontonummer till mig så för jag över era pengar. En del av er har valt att låta pengarna stå kvar på mitt konto till någon tur som ni har bokat längre fram. Ha det bra och skitfiske på er om ni har något fiske på gång i det närmsta! Vi ses längre fram i vår!
Lördagen den 9 Mars
Hej alla fiskesugna!!

Då var det dags för avfärd till vårt kära Strömhult imorgon! Man fick gräva djupt i alla skrymslen så att man fick ihop till en komplett fiskeutrustning. Man har ju inte fiskat sen vi var i Trollemölla i November månad!

Har pratat med en del gubbar som redan har varit däruppe, det var premiär i måndags. Det är kallt där uppe och det är is på morgonen i vattnet och spöringarna fryser!!!Så glöm nu inte underställ,handskar och varm mössa!!! Dom flesta fiskarna som har fångats under veckan har huggit på masken, zonker och boobies.

Glöm inte att ta med täcke och kudde samt käk till söndagskvällen och till måndagen. För er som har tid,ork och lust så träffas vi på Spånstads Kiosk & Grill innan och avnjuter en god middag. Tiden till detta är satt till ca 15.30 -15.45.

När vi sist fiskade i Trollemölla i November,var där någon av oss som glömde en håv?? Denna finns i min ägo och kan återfås mot beskrivning. Om det är någon av er som skall till Strömhult och vet att det är er håv, meddela mig då, så tar jag med den till Strömhult. Vi ses imorgon och hoppas på bra väder och gott sällskap.Söndagen den 3 Mars
Halloj i vårvärmen!

Efter en jäkla massa strul och avhopp har vi nu äntligen fyllt turen till Strömhult!! Detta var rent ut sagt ett helvete!! Jag var tvungen att reducera priset för att få dom sista platserna fyllda! Frågan är nu om jag själv skall stå för denna kostnaden eller om vi delar på denna summan?

Om ni tycker att det är ok att dela på kostnaden, så blir det vars 120:- som ni betalar till mig i Strömhult. Nog tjatat om detta nu!! Nu ser vi framemot fisket i Strömhult som jag tror kommer att bli kanon eftersom det bli varmare väder kommande vecka!

Som jag skrev innan så träffas vi på Spånstads Kiosk & Grill för lite käk innan vi anländer till Strömhult. Tänkte att vi kunde träffas där någon gång mellan kl 15.30-15.45 på Söndagen. Vad tycker ni om det? Glöm nu inte och ta fram era fluggrejor i god tid från sin vinter förvaring! Vi ses på Spånstads Kiosk & Grill eller i Strömhult. Ha det gott!!
Måndagen den 11 Februari
Hej alla spöviftare!

Från och med tisdagen i denna veckan får ni hålla utsikt i eran brevlåda,för nu är nämligen breven med fisketurerna äntligen klara och på väg med posten till er alla!!!

Ni ringer mig så fort ni vet vilka turerna är som ni vill med på. Det är många i år som vill med på turerna, båda gamla och nya flugvänner. Först till kvarn gäller!!!

Turen till Nybroån är inte med i brevet, utan den kommer här på hemsidan snart. Vi kan vara max 15 st på en tur där som fiskar!
Tisdagen den 5 Februari.

Hej Flugvänner!!

Nu är snart alla våra fiskedagar klara, det har tagit tid för att hitta bra dagar och en tur i varje månad till oss.
Sen har jag inte fått alla boknings bekräftelserna tidigt i år som jag brukar få.

Så breven kommer snart, antingen i slutet av denna veckan eller i början på nästa! Hav förtröstan vänner!!
Glöm inte att ringa mig direkt när ni har fått brevet om turerna, för vi är många som slåss om platserna i år!


Onsdagen den 12 December
Halloj fiskevänner!

Nu har jag fått tillbaka min mobil från mobilsjukhuset igen! Ett stort problem är att det gick inte att rädda alla mina kontakter!! Så nu ber jag er alla att smsa eller mejla mig era mobilnummer, hemnummer och adresser till mig!! 

Behöver era adresser till kommande säsong så att jag kan skicka turerna till er för nästa år. Tackar på förhand!

 Mvh Mats Hallqvist.
Lördagen den 8 December
Hej i vintervädret!

Då kom vintern tidigt i år och allt flugfiske i December frös inne! Robert i Strömhult har stängt för säsongen och jag kan tänka mig att även dom andra gör så. Inom en snar tid kommer jag att lägga in fler bilder och reportage här på vår hemsida.

Jag vill fortfarande få in bilder från er på våra turer eller om ni har bilder från andra turer. Nästa säsongs fiske kommer inte att skilja sig så mycket från den gågna säsongens fiske.

Det kommer att bokas i Trollemölla, Strömhult, Kraddsele/Ammarnäs, Ljungskula och Mieån. Hoppas att det skall falla alla i smak? Olle och jag har som vanligt lämnat in vår fisk för kall & varmrökning på Ahls Rökeri i Kåseberga ( Kåseberga fisk) och väntar med spänd väntan på att den skall bli färdig. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Om ni har försökt att nå mig på min mobil dom senaste veckorna, så kan ni sluta med det nu. Den ligger nämligen på mobil sjukhuset!! Var i kontakt med dom igår och dom sa då att jag får vänta 1- 2 veckor till. Så ni får ringa mig i hemmet: 0411 - 55 20 15  Eller på jobb 0417 - 128 33.

Onsdagen den 24 Oktober
Goddagens fiskebrödrar!!

Nu är det snart dags för höstturen till Strömhult. Informationen från Robert är att det luras många bågar på torrfluga och vikterna är fantastiska!! Mycket fisk på 5 - 6kg kommer upp!!

Efter sju år och sju bedrövelser så hittade vi ersättare till Bagaren och Klingan som tyvärr måste jobba!!! Det blir Cliff Lundkvist och Sven Cederberg. Det är första gången som Sven skall fiska med oss, så vi önskar honom välkommen i gänget!!!

Min tanke är att vi kan träffas innan vi anländer i Strömhult och äta en bit mat tillsammans?? Förra gången vi var i Strömhult så åt vi på Spånstads Kiosk & Gatukök. Dom har mycket god mat och bra priser och dagens varje vardag. Den ligger ca 10 min bilväg efter Halmstad på Nissanstigen.

Tänkte att vi kunde träffas där vid 14.30 och äta en god bit mat. Glöm nu inte att ta med något att grilla till kvällen och käk till tisdagen! Packa även ner Torrflugor och nympher!!! Väl mött!!!!
Söndagen den 23 September
Halloj i stugorna!!

Nu har sex stycken bestämt sig för att fiska i Trollemölla torsdagen den 27/9. Det blir fiske i den övre dammen, som jag själv kan tycka är den bästa av dom två dammarna att fiska i nu när den nedre dammen är stängd! Vi får göra det bästa av dagen och ge oss tid till socialt umgänge,som att fika, prata och låta vattnet vila i omgångar så att fisken inte skräms för mycket!!! Glöm inte att ta med ett glatt humör och något gott att grilla. Dom som fiskar denna dagen är följande. Anders Olsson, Jörgen Nordin, Lenny Olsson, Mats Hallqvist, Anders Gren och Robert Olsson. 

Väl mött i Trollemölla!!!


Torsdagen den 20 September
Halloj alla Whiskeyflugor!!

Idag fick jag ett mycket tragiskt samtal från Per i Trollemölla, som berättade att den nedre dammen har tappat 3 decimeter i djup och är helt igenväxt!!!! Han måste röja och gräva i den med start nu i dagarna, så allt fiske i den är inställt några veckor!!!! Vi kan fiska i den andre dammen om vi vill, men då kan endast fem /sex gubbar fiska!!!

Hur tycker ni att vi skall göra?? Vi får även hoppa hela turen om vi vill utan att bli betalningsskylldiga!!!! Kom gärna med förslag!! Idag jobbar jag till 18.30 och kan inte nås på telefon innan dess!!! Ha det gott så hörs vi angående turen!!!
Måndagen den 13 Augusti
Tjenixen!

Nu är det bestämt var vi skall träffas för en bit mat innan fisket i Strömhult den 16 Augusti. Spånstads Kiosk & Gatukök får den stora äran att serva oss med mat & dryck! Den ligger efter ca 10 min körning från Halmstad på väg 26 ( Nissastigen ) På höger sida ligger den och förra året var den blå till färgen. Väl mött där då!
Tiden är satt till ca 12.15 - 12.30.
Tisdagen den 7 Augusti
Godagens Fiskebrödrar!

Nu är det snart dags för härligt fiske i Strömhult igen med kvälls & morgonfiske. Ryktena säger mig att det är ett fantastiskt torr & nymphfiske där nu! Mycket fisk på mellan 5 - 7kg fångas där nu, så vi får hoppas, hoppas att även vi kan lura dom stora.

Till denna turen är där en del som ALDRIG har varit där, så vi får hjälpa dom med tipps och flugval. Men jag kan redan här ge lite tipps på flugval till turen. Om man inte vill fiska med imitations flugor så är det dom vanliga regnbågs flugorna som gäller. Zonkers, Muddlers, Masken,Montana och Haröra med guldhuvud är bra att ha i asken.

Vi samlas vid stugan kl 15.00 på torsdagen och fisket börjar kl 16.00 till 22.30. På fredagen börjar fisket kl 05.00 och slutar 11.00. Klockan 12.00 skall stugan vara städad och vi lämnar då Strömhult.  Ta gärna med er något att grilla till kvällen och till frukost på fredagen. Jag tänkte att vi kunde kanske träffas och äta en bit mat tillsammans på vägen upp. Vad säger ni om det?

Ett ställe som vi kunde träffas på är antingen i Hyltebruk på pizzerian eller vid en bra vägkrog på Nissanstigen. Den ligger ca 10min bilkörning efter att man har kört av motorvägen vid Halmstad ( tror det är avfart nummer 26) och ligger på högersidan och är blå till färgen. Försök att höra av er till varandra så att vi kan samåka så mycket det går. Ta även med er täcke,kudde och lakan!!! Väl mött i Strömhult.
Måndagen den 30 Juli
Hej alla spöviftare!!

Då är man hemma igen efter ett fantastiskt fiske och natur i Kraddsele/Ammarnäs! Det vore väl förunnat för alla flugfiskare att någon gång i sitt flugfiske liv få besöka en sådan natur! Fisket efter harr, röding och Ammarnäs öring var bra. Dom var mycket svåra att överlista i en början, men sen hittade vi rätt flugor. Torrfluga och små,små nympher var konceptet. Vattenståndet var MYCKET över det normala för årstiden, så man fick vada en bra bit ut i Vindelälven för att nå dem!

Det bästa fisket var på kvällarna och nätterna, men man märkte inte när det blev natt för det var lika ljust dygnet runt. Stugan vi hyrde låg på Emils Fiske Camp i Kraddsele, alldeles vid Vindelälvens strand så närheten till underbart fiske var kanon. Vi hade även bokat fiske på två specialsträckor som hette Järnforsen och Övreforsen ( kända från Fiske i Tv 4 med William Faulds & Peter Sjödin)

På dessa sträckor var det catch and release som gällde för all fisk! Vi tog en del stora harrar mellan 1,2 - 1,6 kg och en Ammarnäsöring på 2,1kg. Fisket efter Ammarnäsöringen var ett tyngre fiske än fisket efter harr och röding. Det var klass 8 - 10 med flyt och snabbsjunkande tipp som gällde och tunga stora streamers och tubflugor med conehead som gällde!! Lite likt Mörrums fiske var det allt!! 

Jag/vi kommer att lägga upp en bildserie inom kort så att ni får se den underbara naturen och bli lockade av att kanske följa med nästa år??
Onsdagen 23 Maj
Hej Fiskevänner!

Nu är den varma försommaren här och insektslivet vaknar i fiskevattnen. Tänkte höra med er om ni har några bilder på någon av våra turer, gamla eller nya går bra. Vi behöver förnya lite i vårt galleri.

Det går även bra med bilder från andra turer som ni har varit iväg på. Vi är nyfikna på allt som rör ämnet fiske, det behöver inte bara vara flugfiske! Mejla bilder till mig och skriv gärna ner lite info om var/när ni fiskade och gärna namn på vem det är på bilderna.

Så ut och fiska nu och knäpp några bra bilder!!! Och skitfiske på er!!

Nu är det snart dags för vår sommartur till Trollemölla med övernattning i Stallet. Som det ser ut nu så blir vi fem stycken som sover över. Jag fixar käk till oss från Ahls Rökeri i Kåseberga till ett  självkostnadspris av ca 100:- per gubbe. Olle har även gjort en beställning på en stor rökt ål som han skall avnjuta med god dryck till.


Här kommer adressen dit jag vill att ni skickar bilder och info till. matshallqvist@gmail.com

Väl mött i Trollemölla 31/5 - 1/6.

Fredagen 13 April
Tjillevippen alla spöviftare!

Nu är vår fiskepremiär över och nu sitter man här och vill bara fiska mer! Det är något magiskt med Trollemöllas regnbågar, fina hela fiskar och en mäktig kämparglöd i dom. Per är underbar som värd och han sköter stället suveränt!

Vi var 9 tappra gubbar som slöt upp på parkeringen kl 07.00 för lite skitsnack, tackling och intag av den fantastiska Lundaknaken som Olle alltid fixar! 07.30 var det dags att gå upp till Ljugarstugan och träffa Per. Det låg en stor förväntan på fisket hos oss alla som man nästan kunde ta på! Nu var det snart dax!!!!

Per informerade som vanligt om vad som gällde för dagen och önskade oss ett skitfiske. Denna dagen hade vi fem helt nya gubbar med oss som var helt underbara fiskekollegor. Dom är hjärtligt välkomna att fiska mer med oss i framtiden.

Dom fem var Anders Nilsson som är kompis till Ralf som har fiskat med oss innan. Peter Nilsson som är Anders kusin och som har en mycket bred fiskekunskap. Han och Anders trollar båda och Peter har en stor erfarenhet av laxfiske i både Norge och Mörrum där han för övrigt har jobbat som fiskeguide innan. 

Ingemar Andersson som är kompis till Anders och Peter var med för första gången i sin fiskekarriär i Trollemölla och avslutade dagen med flaggan i topp, han landade 3 bågar denna dagen! Jimmy Strandberg hade hittat vår hemsida på nätet och kände att nu var det dax att damma av utrustningen och ta tag i flugfisket igen. Det var kanske hans ringrostighet som gjorde att han tappade ett antal bågar i början?!

Jess Rasmussen var den femte nya gubben som var med, han träffade Olle och Pelle när vi var i Ekdala och fiskade och kom på så sätt i kontakt med vårt fiskegäng. Jess är Dansk/Svensk så hans lugna sätt passar bra in i vårt gäng, lugn, harmonisk och givmild. Han har även fixat en del andra gubbar till våra turer så att vi slipper att ställa in fler turer. All heder och tack till Jess!!

Totalt landade vi 22st bågar denna dagen och en jäkla massa tappade!! Form, utseende, vikt och kondition var jäkla outstanding för att vara vårfiskar!! Medelvikten slutade på hela 3,21kg!!! Snacka om hög medelvikt på våren!!! Vi körde en tävling för största fisk och vi satsade 20:- per gubbe och sluttiden sattes till kl 13.00.

När klockan slog 13.00 så var största fisk 4,1kg och den lycklige vinnaren blev Jess!!! Nästa fisketur som vi har går även den till Trollemölla. Då är det mer torr och nymphfiske som gäller. Vi samlas den siste Maj kl 17.00 för övernattning i Stallet med god mat & dryck. Jag fixar rökt,sill, lax, makrill,räkor,torskrom, ål och potatissallad från Ahls i Kåseberga till ett pris av ca 100:- per gubbe. Väl mött då!!! Nedan kommer listan på vår fångst den 12/4.


Anders Nilsson   3,2  3,0         Olle Persson       4,0   2,2

Peter Nilsson     2,3  4,0  3,0   Cliff Lundqvist  3,0  4,0

Per Malmros      3,5   3,2  2,8   Mats Hallqvist   3,7 3,5 3,4

Jess Rasmussen  4,1   2,1  3,3   Jimmy Strandberg  3,3

Ingemar Andersson  3,1  3,1  3,0


Onsdagen den 11 April
Hej alla fiskesugna!

Efter sju sorger och sju bedrövelser så är det äntligen dags för den STORA premiären för oss! Det var ju egentligen premiär i Mars månad i Bondemölla, men efter dålig uppslutning så fick vi ställa in den turen. Imorgon är det dags för böjda spön och tjutande rullar i Trollemölla och god god grillad korv i Ljugarstugan.

Samling i Ljugarstugan kl 07.30 för tackling, skitsnack och genomgång av Per. Men som vanligt så ses vi säkert kl 07.00 på parkeringen för lite extra skitsnack och jag kan tänka mig att Olle säkerligen har med dom goda och varma Lundaknakarna i år med!! En liten förändring är att Jess har tagit Bagarens plats till denna turen. 

Vädergudarna har lovat att vara med oss imorgon, det skall nämligen bli sol och 14 grader varmt, så långkalsongerna kan stanna hemma imorgon! Så vi ses imorgon och glöm nu inte att packa ner det glada humöret!

Söndagen den 19 Februari.
Hej igen!

Vill härmed informera om att 3 av våra turer nu är avbokade! Det gäller Bondemölla i Mars, Mieån i Maj och Flugströmmen i Oktober. Detta på grund av för dålig uppslutning!

Jag fick önskemål om fler turer och platser i höstas av er och detta fixade jag till i år. Det är därför jag nu med stor förundran undrar varför då inte dom nya turerna har fallit er i smak?! 

Är det fel platser? Är det fel pris? Är det för liten vikt i fisken? Själv tror jag nog att det är det sistnämnda!! Har märkt en tendens att det är storleken och antalet som är det viktiga för många!!! Det syns på bokningarna av våra turer, Trollemölla bokas alltid fullt först på vår och höst turerna!! 

Så för er som har bokat någon av dessa inställda turerna och längtat efter att få fiska i strömmande vatten kan jag bara be om ursäkt till. Det finns platser kvar till Strömhult om ni vill fiska i strömmande vatten och några platser till Trollemölla i Juni. Ber ännu en gång om ursäkt för dom inställda turerna!!
Tisdagen den 7 Februari
Halloj i kylan!

Vart tog det fina fiskevädret vägen? Det kan man undra!
Nu till lite viktigare saker, breven med fisketurerna har gått iväg till er och jag hoppas att ni har dom idag eller i morgon. Men tyvärr så har tryckfels Nisse varit framme på en av våra turer!! Det gäller den första turen till Trollemölla i April. I brevet som ni har fått så står det att vi fiskar den 14 April, som är en Lördag. Men vi bokar ju aldrig några helger, för då är vi hemma med våra familjer. Det rätta datumet skall vara Torsdagen den 12 April och inget annat! Ber om ursäkt för felet! Får tacka Olle Persson som var uppmärksam och så detta!! Vi ses snart på en fisketur! / Skitfiske på er!
Torsdagen den 2 Februari
Hej igen!

Nu har jag fixat en leverantör som kan tillverka nya fryspåsar till oss. Det blir samma bredd på dom som innan men längden blir 50mm längre eftersom det ibland är svårt att knyta påsen när man har fått en 7 - 10kg fisk. Så måtten är nu 950 x 300mm. Priset för dessa blir 2,50:- stycket och jag har beställt 3000st men Per i Trollemölla skall ha 1000st.

Sen har jag, Olle, Pelle och Klingan bokat fiske i Nybroån Lördagen den 3/3 - 2012. Där finns 11 platser kvar till denna dagen så det är bara att gå in och boka ett kort på deras hemsida som ni finner på www.nybroan.com eller här på vår hemsida. Ett dagskor kostar för den dagen 260:- Vi samlas på parkeringen 07.00

Sen vill jag meddela att jag har inte fått priset klart för våra turer 2012!!! Det är därför som brevet till er med turerna är försenat. Jag hoppas att jag får besked i denna veckan så att ni har brevet under vecka 6. Hör av er om det är något ni undrar över!! Ps! Jag har en ny mejladress som är matshallqvist@gmail.com
Lördagen den 14 Januari 2012
Hej igen fiskevänner!!

Nu är det nytt år och jag hoppas att ni är hungriga och sugna på nya fiskeäventyr även i år?!? En del nya platser har tillkommit och en del har försvunnit! Min förhoppning är att det skall passa alla och att man hittar just den turen som man vill fiska? Även i år kör vi med 10 platser per tur förutom Bondemölla i Mars då vi bara har 8 platser!! Som vanligt så kommer det ett brev till er med turerna och då är det som vanligt viktigt att man så snabbt som möjligt bestämmer sig för vilka turer man vill fiska!! Ni ringer som vanligt till mig och bokar era turer. Det går INTE att boka någon tur här på vår hemsida!!!!

Sen vill jag be er alla att ni mailar era adresser och telefonnummer till mig så att breven kommer fram till era rätta adresser!!!! För er som är helt nya och som är inne på vår hemsida för första gången och känner att ni gärna skulle vilja följa med på en tur gäller följande. Ni ringer och pratar med mig innan någon bokning kan ske och jag skickar då efter samtal med er en lapp med turerna!! Från dags datum kan ni räkna med att lappen med turerna är i er brevlåda ca den 30 Januari!!! Ha det bra så hörs vi snart igen!!!
Fredagen den 2 December.

Bisarrt regnbågsfiske i Trollemölla


Johan och Rikard från butiken besökte på nytt Trollemölla under gårdagen. Tillsammans med ett gäng kunder upplevde de ett regnbågsfiske som platsar i historieböckerna! Gruppen lyckades landa hela åtta fiskar över 9 kg och nästan alla deltagarna fiskade fullt i det milda novembervädret! Den största hade Benny Nilsson äran att fånga i form av en spektakulär individ på 11,5 kg! 

Hans son, Niklas Nilsson, vann kampen mot två jättelika regnbågar som vägde 10,5 respektive 9,4 kg! Mikael Stålmarck vägde in den näst största till 11,3 kg medan Johan knep den tredje tyngsta på 10,5 kg! Magnus Andersson samt Magnus Swartz fångade båda fiskar med vikten 9,5 kg och Rikard var inte mycket sämre, då hans fetaste tyngde vågen till 9,4 kg! Som vanligt var morgon och förmiddagen bäst då regnbågarna aggressivt attackerade flugorna vid snabbt fiske. På eftermiddagen blev det betydligt trögare, men vad gjorde det när fisket är på detta vis!

Johan och Rikard fångade i princip samtliga fiskar via en fluga som kommer stå i rampljuset nästa säsong, nämligen Krille Krans-flugan! Även boobieflugor i olika färger levererade många och stora fiskar   denna dagen!!!

Fredagen den 18 November
Det är med vemod som jag skriver detta idag, nu är ju säsongen över för dom flesta av oss i Whiskeyflugorna!!! Iallafall flugfisket, whiskeyn kan man ju hålla på med året om eller hur?? Nu dröjer det hela 5 månader för en del av oss innan vi ses igen vid ett fiskevatten någonstans! Vi skall ju båda träffa tomten, fira in 2012 och äta massa ägg till påsk innan vi ses igen! Och det är en jäkligt lång tid enligt mig!!! Några av oss ses ju igen efter nyår då det är dags för havsöringsfisket!!! Nog lipat nu!! Hur gick det nu med fisket i Trollemölla igår?? 

Faktiskt riktigt bra, det fångades 21 st bågar på nio man och denna gången gick bara en man hem utan fisk. Klar förbättring mot förra gången vi var i Trolle. Största fisk togs av Lenny och den vägde 8.0kg! Det blev faktiskt ett personbästa av Lenny denna dagen!! Grattis!!! Grattis!!!
Han tog även full pott denna dagen!! 8.0kg, 5.0kg, 3.1kg och 5.2kg= 21.3kg. Bagaren var inte sämre han, även han tog personbästa denna dagen med en båge på 7.5kg!! Grattis!! Grattis!!!Han tog 3st med vikterna 6.0kg, 5.5kg, 7.5kg= 19kg!! 

Återigen kom det upp en liten båge på 2kg och det är en låg vikt för att vara i Trollemölla!! Men jag tycker att vi skall var nöjda, vi fick en sammanlagd vikt på 92kg med hem!!! Det visar igen att Trollemölla är ett vatten som levererar!!! Och hade alla 10 gubbarna fått fisk så tror jag att vi hade sprängt 100kg vallen!! Till nästa år kommer vi att ha kvar dom fyra turerna som vi har fiskat i år. Däremot så vill jag ha lite förslag från er om var ni kan tänka er att fiska nästa år. Dom fyra turerna till Trolle är ju klara, men vi behöver ju en 4 - 5 turer till på andra ställen! 

Kom med förslag här på hemsidan, var inte blyga!! Sen vill jag även att ni skickar in  era namn, adresser och telefonnummer till mig här på hemsidan, så att jag har dom rätta adresserna till nästa års utskick om fisketurerna!! Ha det bra och var rädda om varandra så syns/hörs vi framöver!!
Lördagen den 29/10
Då var det dagen efter den hett efterlängtade premiären i Ekdala!!! Och vad säger man? Jo, KATASTROF för fisket men SUVERÄNT för boendet!!! Det har snackats så mycket om detta stället av både ägaren ( Tommy) och massa flugfiskevänner!! Ekdala skulle ju bli ett nytt Trollemölla hette det?! Ja, inte i år eller dom närmsta tio åren iallafall!! 

Det är vad det tar att bygga upp en stor och bred regnbågsstam med hög medelvikt!! Nu skall vi inte bara klaga, det är ett mycket fint ställe i en vacker natur och ett bra boende, och det får man ju betala för idag. Antalet fisk som kom upp var inte många och största fisk vägde ca 4.5kg. Lite konstigt eftersom Sportfiskegiganten var där och tog en si sådär 42 fiskar på 7 man!!! Men vi är ju inte dom och dom är ju inte vi!!! Vi får nog vänta några år innan vi bokar där igen!!
Söndagen den 23 Oktober
Halloj Gubbs!!!

Det var ett bra tag sen jag skrev något på denna sidan och det ber jag om ursäkt för!! Har förstått att många är lite oroliga för hur dom skall hitta till Ekdala. Om man går in på Hitta .se och lägger in följande telefonnummer så kommer det upp en mycket bra vägbeskrivning dit!! Lägg in 044330322 så blir det kanon!!

Själv kan jag tyvärr inte närvara på detta premiärsfisket i Ekdala, jag har nämligen bytat jobb och måste jobba!! Men fisket är betalt så kör bara dit och fiska!! Kommer att jobba varannan helg framöver så även min Tysklandstur frös inne igår!!! Tur att man inte kan dricka lika mycket som innan!!

Önskar er alla som skall till Ekdala en kanon kväll/dag och SKITFISKE på er!!! Glöm nu inte att ta många foton som vi kan lägga in på hemsidan! Vill även att ni tar bilder på både fiskar och gubbar!!! Ha det gott så syns vi igen i Trollemölla den 18/11!!!
Fredagen den 30 September
Då har vi varit i Trollemölla igen!! Gårdagen känns idag lite märklig, det var tre man som fick åka hem utan fisk och det är mycket märkligt för att vara Trolle!! Vädret var bra, eller kanske för bra? Det var sol och varmt samt att vattnet var mycket klart. Det var inga supervikter att tala om denna dagen, däremot så kom det upp en liten båge på endast 1.9kg som Olsson lura och det är inte vanligt i Trolle. Största fisk denna dagen vägde 5.2kg och det var Tomas "mörten" Berg som trixade upp den! Grattis!! Grattis!! 

Cliff den lilla minken tog full pott denna dagen, närmare bestämt 4st. Dom höll en bra och hög medelvikt, 4.6kg, 4.0kg, 4.6kg och 3.0kg. Totalt 16.2kg. Och som om det inte skulle vara nog, så fick han veta av Per att han hade vunnit en fiskedag i Trollemölla i April 2012 för att han hade röstat på fina fisken på Trolles hemsida!!! Per lottar nämligen fram även vinnare bland dom som har röstat på bilderna!! Överlag var det ett dåligt fiske med endast 13 fiskar landade på 10 man!!! Men skam den som ger sig, vi skall dit igen den 17/11 och då jäklar!!
Måndagen den 19 September

Nöjda kunder - trevligt!

Det har varit en väldigt konstig period vad avser fisket - vissa gäng fiskar mycket bra andra mindre bra - det ända vi kan säga är att det beror på vädret - det är ostadigt och tydliga huggperioder - mycket mer än förr!
För mig som fiskat länge så tycker jag plötsligt att det blir lite mer sport - inte bara att kasta i - jag menar det finns gäng som är missnöjda med 30 fiskar det finns gäng som är nöjda med 10!
Vår syn på det hela är väldigt varierad - kan även skilja väldigt inom gänget - jag har min syn klar på hur jag ser på det hela.
Personligen så mår jag bäst då alla får fisk dvs att inte en drar 18 st och en går bom - att sedan resultatet kanske beror på hur det gick på pokern kvällen innan eller hur det är i hemmet eller vad som kom innanför västen - det spelar också in.
När jag tog över i Norrefors så ingick det 5 kg fisk - det strök jag för att snabbare nå målet med "hela fenor" dvs ta vad ni kan - inför förra samt denna säsongen så avtalade vi alla 6 kg fisk - då fiskens medelvikt ökat så tyckte jag personligen att 4 fiskar/man var en bättre deal - jag menar 7,3 kg topp i Norrefors då är det svårt att fiska vidare även om du fångat 2 på 3,5 kg.
Då vi nu "bjuder" på de kilona som överstiger 6 kg (överenskommet inför denna säsong) och avtalar 4 fiskar så finns det de som missbrukar även denna deal och plockar upp 10-20 fisk - vad innebär detta!
Tycker att man "snor" en fiskeupplevese ifrån sin fiskepolare genom att minimera dennes fiske - jag menar sannolikheten för att fler FF skall finnas i gänget blir def större - fiskmängden ifrån fiskeplatsen blir densamma.
Det finns fiskare som skryter med att man har så mkt fisk i frysen så att man får kasta de äldsta för att få plats - det finns de som fångar lekhanar och kastar dem i skogen för att de är i lekdräkt - detta istället för att unna sina polare en fisk- hugg på resan - för det är def inte alla gäng som delar upp fångsten imellan sig utan bara tar - tar - tar.
Är jag blödig eller vad är det för fel med att hjälpa sin fiskebroder till att lyckas - för mig är den som gör det en mkt större fiskare i mina ögon och jag kan garantera er att stämningen i gruppen om det så är i stugan eller runt vattnet kommer att förbättras avsevärt - för att inte tala om det vardagliga livet.
 
Det är inte för inte att det stjäl energi när man stöter på dessa profiler "minkar" som ideligen fortsätter - min förhoppningen är att de ej förstår - därav denna text på min hemsida!
 
Hela fenor - vi kämpar på - det är en makalös scenförändring till det bättre dock finns det fina exemplar som fått sig en törn av is eller lek - men så är det ju faktiskt i det vilda också.

I fyra år så simmade denna fisken i odlingen för att stimulera "Jerry" till en fantastisk kamp - tack "firren" för att du gjorde min trogne kund nöjd denna dag ( att du var lite kantstött passade bra för det var Jerry också efter en tuff kväll hehe sorry - var tvungen haha).
 
Kämpa på - ha kul - hjälp varandra till framgång!

             TOMMY

Onsdagen den 7 September
Tjenixen Spöviftare!

Har precis pratat med Martin i Sunnedamm och han blev inte glad över vår sena avbokning!! Efter mycket flörtande och fiskesnack så blev det sagt att vi INTE blir betalningsskylldiga för något för den sena avbokningen! Vi är även välkomna nästa år och han ser framemot att få träffa oss igen!!

Så nu är det jäkligt viktigt att vi betalar i tid framöver till våra turer!! Vi kan inte vara det gänget som får ett rykte om sig att dom bara bokar och sen hoppar dom av!! Skall vi kunna träffas och fiska tillsammans på dom bästa fiskecamperna, så gäller det att vi sköter betalningen! Nog tjatat om detta nu! Glöm nu inte att sista betalningsdagen för Ekdala i Oktober är den 28/9 och inget annat!!

För er som var med i Strömhult den 15 - 16/8 och som skall med till Ekdala, ni skall betala in 100:- mindre per man eftersom vi var 11 man i Strömhult. Ni som har betalat in för turen till Sunnedamm den 22 - 23/9 får naturligtvis era pengar tillbaka inom kort!! Tackar för ordet och skitfiske på er!
Måndagen den 5 September
Hej igen!!

Idag avbokade jag vår tur till Sunnedamm den 22 - 23/9!
Detta på grund av att bara 5st har betalt in för fisket, men vi är tio som har bokat!! Någon har hoppat av, någon har inte betalt in ännu och någon är sjuk!!! Vi får se om vi blir betalningsskylldiga till Martin i Sunnedamm för den sena avbokning och hur mycket det blir och om vi får boka där nästa år, nu när vi strular till det för honom!!!  Den eventuella summan kommer jag att dela på oss 10 som har bokat turen.Tråkigt att det skall behöva bli såhär, så i fortsättningen kommer jag att avboka fisketurer den första dagen efter sista betalningsdagen om inte alla har betalt in!!! Ni som har betalt in till denna turen kommer naturligtvis att få tillbaka era pengar igen på era konton!!
Onsdagen den 31 Augusti

Hej fiskenördar!!

Nu har jag bara en fråga till er!! Hur kan det vara så att bara två stycken har betalt till Sunnedamm den 22 - 23 September när sista betalningsdagen var den 28/8????? Om inte alla har betalt tills på fredag i denna veckan, så stryker jag turen!!!! Skärpning från alla håll nu!!!

Måndagen den 22 Augusti
Hejsan !
 
Förlåt att du har fått vänta. Vi har haft lite krångel med datauppkopplingen.  Sen tog vi en 3 dagars semestertur till fjälls!
När vi kom hem  har det vare full rulle .
Kul att ni vill komma till Kraddsele. Vi ska göra vårt bästa så att ni får komma hit. Men jag är en slö rackare just nu! Har du möjligheter att höra av dej i början av november? Då börjar vi ta emot bokningar inför nästa år.
Varför? Jo ,först å främst har vi ingen bokningskalender inför 2012 här och sen har vi haft en överenskommelse med Kraddsele FVO som säljer kort för specialstäckorna. Korten får man själv beställa där! Sen vill dom att vi öppar bokningar inför 2012 samtidigt.Vi tar en vilopaus  i oktober  och då 
får vi kolla upp om  prisändringar och annat inför nästa år.
Vi hoppas ni förstår. Det är lika för alla!  Många vill boka stuga när dom har varit här, men som sagt, dom får återkomma.   Många har ingen koll med familjens önskemål, när dom får semester ,och de ena å de andra.

Så oftast bruka vi få avbokningar pga dålig planering
Bokningar på fiskesträckorna gör man hos Ulrik Turesson från den 1a November  i år!!
Kolla in
www.kraddselefiske.se
Fiskekort till hela sträckan, dom säljer vi här på campingen och dom behöver ni inte beställa iförväg.  I år kostar kortet för en vecka 500:- men vet inte om det blir ändrat till nästa år?
Det får ni veta till den 1 november.  
Jag kommer att lägga in er  länk snart när datorn funkar bättre. Man bli bara förb.....d, när man nu sitter med detta eländet till dator!! Men som sagt, jag hoppas ni förstår och har överseende med detta?!
Och vi hoppas ni återkommer 1.a November  2011  
 
 
Ha de gott!!   MVH Ingrid o Robert
 
http://www.emilsfiskecamping.se/
Måndagen den 22 Augusti

Hej igen fiskevänner!!

Nu till helgen den 27 - 28 Augusti är det jakt och fiskemässa i Bosjökloster. Är det någon som skall dit? Jag själv, Klingan och Tomas "Mörten" Berg tänker köra dit! Om det är fler som har samma tanke, så kan vi ju försöka att samåka dit eller så träffas vi vid mässan. Jag, Klingan och Tomas tänker köra dit den 27. Hör gärna av er!!
 


                               KRADDSELE

Vi väntar fortfarande på besked ifrån Emils Fiskecamp i Kraddsele, om vi kunde boka stugor redan nu till fisket i Augusti 2012!! Vi har mailat,smsat och pratat in på telefonsvarare men inget händer!! Vi fortsätter att jaga dom och återkommer med besked så fort vi vet något!! Dom som har visat sitt intresse för resan dit är följande. Fler platser finns!!

1: Mats.H
2: Magnus.K
3: Cliff.L
4: Andre.E
5: Göran.L

Onsdagen 17 Augusti
Nu har det gått ett dygn sen vi kom hem ifrån Strömhult,och med facit i hand så förstår jag inte varför vi har låtit bli att fiska där i två år?!?!? Naturen och fisken är helt fantastisk,boendet är bra och sträckan dit är inte så lång. Vi träffades den 15/8 på grusvägen ner till stugorna,det blev mycket prat om vilka flugor man trodde på och hur stor fisken var. Kl 15.00 rullade vi ner till stugorna och började packa in och tackla upp. Dom flesta var klara vid 15.30 och kunde nog redan då börja fiska! Men fisket började först kl 16.00. Det kändes nog som timmar för många!

Vi satsade varsin tjuga på största fisk.Kl 16.00 bar det iväg mot olika fiskeplatser, Olle och Cliff gick till Ekudden, Pelle på motsatt sida och vi andra gick ner till strömmen. Ganska tidigt fick Olle ett kraftfullt hugg på sin Röd/Vita mask!! Den drog iväg över hela dammen,gjorde en kraftig vändning och tackade för sig!! Nu förstod man att man var tillbaka i Strömhult igen,här är det fisken som vill ha sista ordet!! Efter 2 timmars fiske så hade Mikael Halvardsson lurat upp 2 fina bågar i strömmen efter granet.

Dom vägde mellan 3 - 3.5kg och det är en bra vikt. Det gick trögt för många av oss dag 1 pga att det hade regnat 40mm under natten, så vattnet i strömmen var mycket mörkt och grumligt. På udden hade Olle tagit 2st på sin Röd/Vita mask och vikten på dom var mellan 2.5 - 3.4kg. Bra vikt där med!! Cliff lyckades även han att lura upp en båge på 3kg på udden.

Vi andra kämpade på och då tog Mikaels grabb Fabian en fin båge på 3.5kg i strömmen! Den högg på en grön mask. Klingan lyckades även han att lura upp en båge i strömmen på 3.2kg. Den högg på en vit sara nere på botten. Själv lyckades jag med konststycket att lura upp en båge på 2.5kg i pool 1! Den högg på en liten vit muddler. Dag 2 blev lite bättre, nu hade vattnet i strömmen blivit lite klarare så aktiviteten på fisken var mycket hög. Olle tog två till på udden på sin Röd/Vita mask och vikten på dom var 3.2kg och 4.4kg.

Cliff tog även han 2st till i dammen på vikterna 3.2kg och 3kg. Klingan lurade upp 2st till i strömmen,vikt 3.5kg och 2.9kg. Bagaren lurade upp 2st i dammen,Tomas tog 2st. Mikael tog 1st, Johnny tog även han 1st och jag själv lyckades med att ta 3st i strömmen!! Vikten på dom var 3.2kg, 3.3kg och 5.4kg!! Så priset för största fisk kammade denne hem!  Totalt så tog vi 24st fiskar med en slutvikt på 73kg.

Det blir en medelvikt på 3.041kg. Mycket bra medelvikt!! Tyvärr så gick Göran och Pelle helt lottlösa från denna turen, trotts ihärdigt fiskande och en härlig kämpar glöd!! Men dom lyckas säkert bättre nästa gång vi är i Strömhult igen!!
Lördagen 13 Augusti
Idag träffas jag och Magnus "Klingan" Klingborg för att diskutera och planera resan till Kraddsele 2012. Det blir en veckas fiske i fjällen efter öring,röding och harr. Det kommer även att bli fiske i det berömda Ammarnäs efter storöringen där. Vi kommer att flyga till Stockholm och där byta till Umeå. En hyrbil väntar på oss i Umeå och vi har ca 30 mil att köra från Umeå till Kraddsele.Boendet kommer att bli i stuga på Emils camping i Kraddsele. Låter detta spännade tycker jag att ni skall höra av er till mig eller Klingan!! Vi återkommer med vidare information om resan här på hemsidan!!
Onsdagen 10 Augusti
Halloj igen alla spöviftare!!

Nu är det snart dax för fiske i Strömhult igen! Det är om jag inte minns fel 3 år sedan vi var där,rätta mig gärna om jag har fel!! Det bär iväg nu på måndag,samling kl 15.00 och fisket börjar 16.00 - 22.00. Efter det blir det förhoppningsvis lite grillning och en och annan god singelmalt!! Jag kommer att ta med korv av alla de sorter ifrån jobb,men vill man grilla annat så går det naturligtvis bra!!Men det får man fixa själv!! På tisdag börjar fisket kl 05.30 och avslutas 11.30. Därefter skall stugorna och dasset städas!! Hoppas vi kan fixa det bra tillsammans? En del av er har ringt runt och försökt att åka tillsammans så mycket det går och det har gett följande resultat. Mats o Cliff.  Olle o Pelle.   Klingan, Göran o Johnny.  Mikael, Fabian o Bagaren.  Och Tomas SpoonfliesMörten den stackaren kör själv!!! Nä skämt och sidor,han har lite skumma affärer för sig på vägen upp, så han kör själv. Vi skulle även kunna träffas på Nissanstigen och käka tillsammans om ni har lust? Dom flesta kör nog som det ser ut allt mellan 11.00-12.00. Jag tar även med ett flak öl som ni kan köpa av om ni vill? Väl mött i Strömhult och kör försiktigt!!!
Torsdagen 21 Juli
Halloj fiskevänner !!

Vet att det har varit dåligt med uppdatering av vår hemsida!
Skall skärpa mig med det!! Väntar fortfarande på bilder från turerna vi har varit på. Som ni kan se så blir vi 11 man till Strömhult. Orkar inte dra hela historien här men det handlar om lite betalnings problem i tid!! Jag följer med som resledare och accepterar ni att jag fiskar?, så blir det 91:- tillbaka till er för turen!! Turen som jag har bokat till Trollemölla den 29/9 vill jag att ni betalar in nu den 28/7!!! Vill inte att jag skall behöva betala fler tomma platser till våra turer pga sena avhopp och mer!!! Hoppas ni kan respektera detta och betala era turer i tid!?! Nog om gnäll nu!!!! Nu ser vi framemot att komma till Strömhult igen och jaga dom stora Bågarna & Öringarna!!! Ring gärna runt till varandra och samåk om det går bra!?!?

Torsdagen 21 Maj
Då var det dax för fiske igen! Denna gången i Sunnedamm!
Det blir ett härligt fiske i både å och damm. Hoppas att man kan lura upp någon Båge på torrflugga ikväll? Nymphfiske brukar annars gå mycket bra i ån. Vi som fiskade där i fjor minns säkert vilket fantastiskt fiske vi hade i ån. Själv tog jag en mycket fin öring på 3,5kg!! Den högg på en liten olivgrön flickslända. Ikväll kommer det att bli gott käk från Ahls Rökeri i Kåseberga. Maten kommer att bestå av varm/kallrökad lax, rökt makrill, rökt sill, rökt torskrom, rökt ål, hovmästarsås och en fantastisk potatissallad!! Vi ses vid stugan kl 17.00!!!

Måndagen 2 Maj
Halloj igen gubbs!!! Nu ser det kanon ut på kontot igen!! Det var som jag trodde,några hade inte kontot och några hade glömt det totalt. Men nu har samtliga gubbar betalt till Trollemölla den 3/6. Till er som skall med till Sunnedamm den 12 - 13/5 vill jag meddela att jag har fixat käk till oss från Ahls Rökeri i Kåseberga. Det blir en salig blandning av rökt fisk, både varm och kallrökad och till det en mycket god potatissallad!! Kostnad för detta blir cirkus 90:- per gubbe. Angående vår hemsida så går den nu att nås på     
www.whiskeyflugorna.se!!!! Mycket lättare!!! Om ni har några bilder från vår tur i Trollemölla den 14/4 så kan ni väl maila dom till mig?Ha det gött nu så ses vi i Sunnedamm!!
Ps!! Tomas Mörten Berg har köpt på sig ett lager av Spoonfly!!! Så han blir farlig i Sunnedamm!!!!
Fredagen 29 April
Halloj igen fiskevänner!!! Nu har det hänt igen som inte får hända!!!
Efter en titt på kontot så kan jag konstatera att många har inte betalt in för fisket i Trollemölla den 3/6!! Det är 7st som inte har betalt ännu!! Jag hoppas att dom bara har glömt detta och inte att dom struntar i sin bokning?? Jag gör en ny koll på Måndag och ser hur läget ser ut då. Hoppas att ni är ute mycket i solen och fiskar?? Ha det gott så hörs vi snart igen!!

Fredagen 15 April
Då var premiären avklarad i Trollemölla. Vädret var kanon med sol och moln varvat med varandra. Det kom ett fåtal droppar under förmiddagen, men inga regnkläder behövdes. Humöret var på topp på alla gubbar och förväntan var stor hos alla. Många fiskar högg villigt under dom första 2 morgontimmarna. Det var oxå då som dom 2 största fiskarna kom upp. Patrik tog en hane i lekdräkt på 5kg och Bagaren tog dagens största på 5,5kg. Det kom upp 26 st fiskar totalt och vikten låg mellan 1.5 - 3,5kg. Lite förvånadsvärt var att det fanns så mycket fiskar mellan 1,5 - 2kg. Det är man inte van vid i Trollemölla!! Men under vårfisket brukar vikten vara låg, men inte såhär låg!! Full pott tog Anders Olsson och Cliff Lundkvist och vi andra mellan 2 och 3 st. Där var en gubbe som slutade på noll men det beror på att han hela tiden satte tillbaks dom!! Det var Tomas Mörten Berg som gjorde detta. Han passade även på att ofrivilligt bada i ån!!! Vi bokade även en tur till i år med Pär. Det blir en extra tur i September dit. Närmare bestämt Torsdagen den 29 September. Vi kommer även att ha denna turen nästa år, så det blir 4 turer till Trollemölla nästa år.
Söndagen 10 April
Nu ser det ut som att det kommer ett nytt Put & Take vatten till skåne!! Gå in och titta på www.skanskan.se Det skulle vi kanske prova när det kommer igång?? Det var Bagaren som tipsade om det!!!       Torsdagen 7 April
Nu närmar sig våren med stormsteg! Skönt att den gula lampan på himlen visar sig mer och mer nu!! Nu ser det även bra ut med betalningen till Sunnedamm den 12-13/5, förstod att en del av er bara hade glömt datumen för betalningen. Vi har även fått full styrka till Strömhult den 15-16/8!! Så nu är alla turerna fulla!! Om ni är ute och fiskar ut över våra turer, så vill jag att ni tar bilder på den turen och mailar dom till mig. Är det så att ni redan nu sitter på fina bilder, så vill jag att ni mailar dom till mig!! Ut i solen nu och njut med er så syns vi om en vecka i Trollemölla!!
Måndagen 4 April
Halloj i vårvärmen!! Tråkigt att behöva skriva om skärpning med betalning för fisketurerna!! Till fisket i Sunnedamm den 12-13/5 har inte alla betalt ännu!! Deadline för betalning var den 28/3!! Hoppas att ni bara har glömt det och att ni nu får fart och betalar in?? Det funkade ju så bra med betalningen till första turen, så man hoppades ju att det var ett gott omen.
Fredagen 1 April
Halloj fiskevänner!! Idag fick vi en ny gubbe som vill hänga med och fiska med oss!! Han heter Kurt Wester och kommer ifrån Malmö. Vi som var i Nybroån senast hade äran att träffa honom där, han var en av dom lyckliga den dagen som lyckades med att lura upp en av blänkarna!! Han följer med oss till Strömhult den 15-16 Augusti, så nu är vi nio man bokade till den turen!! Nu är det bara 13 dagar kvar tills vi ses i Trollemölla!! Längtar ni eller?? Om ni skall ut och vifta med spöna innan dess så säger jag bara, skitfiske på er!!!
Söndagen 20 Mars
Då var man hemma igen efter en kanondag vid Nybroån!! Det började innan i veckan med att det bara var jag och Klingan  som skulle fiska, men efter lite smsande så blev vi till slut hela 9 gubbar som fiskade tillsammans! Den gladaste överraskningen var att Ulf Karlsson ifrån Mörrum kom ner och fiskade med oss! Han hade två mycket trevliga kompisar med som heter Peter och Glenn och som man hade trevliga samtal med. Cliff och Dan kom från Malmö, Klingan körde oxå från Malmö, Jörgen kom från Tomelilla och hans arbetskollega Kurt körde från Malmö. Vi samlades vid parkeringen mittemot akvariet, efter en stunds prat och tackling gav vi oss ut på spridda ställen. Vid 07.30 drog Peter på en öring höger om vägbron, efter en stunds kamp låg den i håven och vågen stannade på 3,2kg.

Det var en halvblank hane som högg på en Gp stl 10. Efter detta kom det en halvdöd period där vi fick sporadiska hugg och idar på kroken!! Vid 09.15 tog vi en kaffepaus och snackade lite skit och gamla minnen. Sen var det dax igen för fiske, vi gick långt uppströms och provade lyckan där. Det är en fantastisk natur uppe vid Pansarbron och Smörhålan där ån är som finast! Tyvärr gick vi lottlösa därifrån. Vi fiskade oss nerströms och vid början av akvariet drog Kurt på en öring! Den kämpade bra, men till slut gick Kurt segrande ur fighten! I håven låg en Blänkare på 2,3kg som högg på en svart igel med guldhuvud.

Bara två minuter efter Kurts öring så drog en kille vid akvariet på en öring på spinn!! När denna öring låg i håven så jublade han högt av glädje för detta var hans första havsöring!!! Den var en riktig blänkare och vågen stannade på 2.9kg!! Den högg på en silvrig myranspinnare. Detta gav oss alla blodad tand och efter att Ulf,Peter och Glenn hade varit inne i Ystad och käkat och vi andra fikat klart så gav vi oss ut igen!! Vi gick uppströms igen och provade lyckan där. Ca 300m från akvariet drog jag på en öring som jag direkt kände att den var liten,men jag fick mig en liten fight ändå!! Uppskattar att den vägde ca 1kg och den var blank och fin, men den fick gå tillbaks igen!! Nu började det kännas i kroppen att det snart var dax att packa ihop,väder och vind samt allt kastande gjorde att man började bli mör!!

Då pep det i min mobil och det visade sig att det var Cliff som smsade till mig längre upp i ån. Det stod följande, Dan öring!!!! Efter en stund så kom Cliff och Dan nerströms och det visade sig att Dan hade dratt på en öring uppe vid Smörhålan!! Den var blank hane med helt underbara prickar!! Vikten stannade vid 2,4kg och den högg på en glittrig vit&blå Dognobbler. Efter detta fiskade vi oss nerströms igen och vi träffade då Thomas som är Fiske tillsyningsman vid ån. Vi visade våra kort och allt var frid och fröjd!! Det blev lite småprat längs ån med dom andra gubbarna innan man vid 16.00 packade ihop. Klingan,Jörgen,
Dan, Cliff och jag tackade för oss medan dom andra gav det en stund till!!

Vi bestämde att detta måste vi göra igen och då är det tänkt att vi skall hyra in oss i fiskestugan en Lördag till Söndag!! Detta kosta bara 150:- per gubbe + fiskekortet. Det kommer att bli en helg i April, antingen innan eller efter Trollemölla!!!
Måndagen 14 Mars
Halloj alla glada fiskevänner!! Nu på Söndag den 20/3 tänker jag (Mats) och Klingan fiska i Nybroån. Det kostar 260:- och man får ta 2 öringar. Det hade varit roligt om fler av oss kunde komma och fiska då. Det är just nu ett kanonfiske i ån med många blänkare fångade!! Så gå in på Nybroåns hemsida och boka er ett kort, så ses vi nere vid ån den 20/3!!!
Söndagen 6 Mars
Precis just nu fick vi även turen till Ekdala fulltecknad! Det var Tore som mailade till mig och ville följa med oss, han ville först och främst fiska i Trollemölla, men där är ju fullt!! Så nu är det många nya gubbar som har bokat turer med oss, och det är skoj!! Det kan bli tufft om platserna till nästa år!! Vi kanske måste öka antalet turer till nästa år?? Så nu har vi (bara) 2 platser kvar till Strömhult, och blir den inte full så får vi dela den turen på 8 - 9 man istället!!!
Lördagen 5 Mars
Nu är det bara 6 veckor kvar tills vi står i Trollemölla och svingar våra spön på årets premiärdag den 14/4!! Det är så att man riktigt längtar, bra fiske, mycket trevligt mottagande, trevliga fiskevänner, god korv och mycket stor klass på fisken!!! Börja räkna ner gubbar, ca 40 dagar dit bara!! Sen är det mycket skönt och se att ALLA har skött sin betalning i tid, ser mycket lovande ut för kommande fiskesäsong!! Så till er som har lyckan och turen att komma ut innan den 14/4 på äventyr, säger jag bara,Skitfiske på er så syns vi i Trollemölla!!
Måndagen 28 Februari
Denna enorma och fina vildöring fångades i Strömhult Oktober 2010!!!! Efter fotografering och vägning konstaterades det att vikten var hela 6.3kg!!!!!
Den fick gå tillbaka igen i ån och simmar där än. Så vi som skall till Strömhult i Augusti kommer med all säkerhet tro,hoppas och be att just denna öring skall hugga på just min fluga?!?!? Snacka om nervositet när man lägger ut flugan i strömmen!!!!! Thomas Öhman som den lyckliga killen heter fiskade med klass 3 spö och 0.20 tafs!!!!
Torsdagen 24 Februari
Nya bokningar idag!! Det var Ralf, Mirsad och Peter som bokade till Sunnedamm 22-23/9. Skoj att Mirsad och Ralf hänger med på en tur till!.Peter är ny och kommer ifrån Svedala, och är en mycket inbiten flugfiskare och flugbindare! Peter hade sett på Fiske & Fiskars hemsida att vi sökte nya förmågor som kan hänga med!! Vi önskar Peter välkommen till WhiskeyFlugorna!!
Söndagen 20 Februari
Då var det dax igen!! Nya killar som vill hänga med oss och fiska har hört av sig idag!! Det är Mikael och Fabian Halvardsson (Far & Son) Dom bokade till Strömhult och Sunnedamm. Kanon roligt med nytt folk! Kan inte låta bli att säga det, men vilket kanonresultat det har blivit med att ha turerna utlagda på Fiskeklubbars och Fiskebutikernas hemsidor!! Vi önskar Mikael & Fabian välkomna till WhiskeyFlugornas glada gäng!
Onsdagen 16 Februari
Fick ett mycket trevligt samtal idag ifrån Ralf Wall i Ystad. Han hade nämligen sett att vi sökte nya fiskekolleger till vårt gäng. Detta hade han läst på fiskeklubben Pirayornas hemsida. Denna klubb har säte i Tomelilla och dom är allfiskare. Han bokade en tur till Trollemölla den 3/6 till sig själv och fiskekompisen Mirsad. Dom är inte några flugäss sa han,så vi får hjälpa dom på traven med kastteknik och flugval. Vi önskar Ralf och Mirsad välkommna till Trollemölla den 3/6!! Ps!!Det börjar ge bra resultat med att lägga ut turerna på fiskeklubbars och fiskebutikers hemsida nu!!!
Tisdagen 15 Februari
Fick ett mycket trevligt sms av Tomas "Mörten" Berg idag! Han skrev att en arbetskollega till honom på Ralling var sugen på att hänga med  och fiska med oss!! Alltid trevligt med nya förmågor. Han är nybörjare inom flugfisket,han började förra året,så vi får hjälpas åt med tips och råd till honom tycker jag! Höll ju på att helt glömma att skriva hans namn!!Bosse heter han,och han har bokat fiske i Sunnedamm den 12-13/5. Vi önskar Bosse välkommen i gänget!!!
Söndagen 13 Februari

Idag ringde det en kille ifrån Kristianstad som heter Robert Olsson. Han sa att han hade sett mitt inlägg på Fiske & Fiskars forum om att jag hade platser lediga till bla Trollemölla. Han bokade 2 platser till Trollemölla den 3/6, en till sig själv och en till sin bror Lenny. Kanon,alltid roligt med nytt blod i gänget! Han bokade även 1 plats till sig själv i Trollemölla den 17/11 det var den sista platsen!! Det lönar sig tydligen att lägga in våra turer på sportfiskeaffärernas hemsida!! Vi önskar Robert & Lenny välkomna till Trollemölla den 3/6.

Onsdagen 2 Februari
Idag tänkte jag, om man skulle försöka att fixa en hemsida till vårat fiskegäng?! Fundera en lång stund och kom fram till att det är nog svårt!! Sökte på nätet och hittade sidan 123minsida och förstod genast att detta blir ju inte svårt. Så nu är jag igång!!! Tänkte mig att detta skall vara en enkel sida om flugfiske, recept,familj och whiskey. Så har ni tips och ideer, hör gärna av er med dom!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Mats Hallqvist | Svar 30.04.2015 18.07

VIKTIGT! VIKTIGT! VIKTIGT! VIKTIGT!

Viktig information på Infosidan!!!

Tony Rosenquist | Svar 21.01.2015 15.33

Hej
Jag föreslår att ALLA sätter in var sin 100 lapp till en back-up kassa, klart att de som anmält sig ska fiska :)
Skitfiske på Er alla 2015

Mats Hallqvist | Svar 21.01.2015 10.48

Ny information på infosidan!!!!

Mats Hallqvist | Svar 30.10.2013 14.28

Halloj gubbar! Nu kan ni följa nästa års turer under mappen Fisketurer 2014! Gå även in på Dagboken och läs!!

Kurt Wester | Svar 17.10.2013 15.02

Mieån, fint ställe, det är inte sista gången där för mig, fin natur, bra boende och fina fiskar, hoppas på lite bättre vattenflöde nästa gång.
Tack kompisar!

Kourosh | Svar 29.09.2013 21.46

Hej, Tack för info. Jag tycker det är bäst att boka ngt annat än att åka dit när det är så dåligt. Ha det gott.

Mats Hallqvist | Svar 29.09.2013 18.09

VIKTIG INFORMATION I DAGBOKEN ANGÅENDE KLAVRESTRÖM!!!!

Mats Hallqvist | Svar 08.08.2013 23.10

Information om turen till Strömhult finns nu i mappen Dagboken!!!

Tomas | Svar 21.10.2012 16.59

Tackar för detta!

Jess | Svar 12.10.2012 16.13

Jag vill gratulera Tomas Berg till 8.0 kg regnbågen du fick i Trollemölla10/10.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.12 | 10:57

Halloj Conny!! Vi fiskar i Trollemölla nu på fredagen den 7 December. Plats finns om du vill hänga på?

...
04.12 | 08:15

Hej ,Mats när går turen till Trollemölla ? och finns det ev en plats över,mvh Conny Fridell Andersson i Partille.

...
13.03 | 19:14

Hej skulle vara intresserad av att bli medlem i er klubb

...
30.11 | 15:42

Innan jag åkte hem så kollade jag av anläggning och fann ett loop spö inne vid vindskyddet. Vem saknar det? Kontakta mig gärna 0761009292 . // David

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS